Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pěkné počasí vylákalo motorkáře. Na Rychnovsku musel pro jednoho záchranářský vrtulník

S pěkným počasím se na silnicích objevili i motorkáři a cyklisté. Každým rokem to s sebou nese první vážné dopravní nehody. Jedna se stala 27. března na silnici II. třídy ve směru od obce Borohrádek do Čermné nad Orlicí. Pro jednadvacetiletého řidiče musel po nehodě záchranářský vrtulník, který ho přepravil do nemocnice v Hradci Králové.

„Řidič motocyklu značky Yamaha zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a v pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci do příkopu. Tam narazil do stromu,“ upřesnila okolnosti nehody na policejním webu mluvčí Lucie Konečná. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Škoda je vyčíslena na 40 tisíc korun. 

Policisté varují motorkáře, aby byli po zimě maximálně opatrní. Pěkné počasí totiž nevylákalo jenom motocyklisty, ale i samotné cyklisty a daleko větší počet řidičů osobních aut. „Motorkáři jsou každoročně zapojeni do neúměrně vysokého procenta smrtelných nehod. Jsou totiž mnohem zranitelnější než řidiči jiných vozidel,“ dodává mluvčí.  

Podobná nehoda se letos stala už v polovině března u Chlumce nad Cidlinou. Čtyřiadvacetiletý motorkář nezvládl řízení a po nehodě spadl přímo pod kola protijedoucího vozu. I k této nehodě musel odstartovat žlutý záchranářský vrtulník.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, motorka, motorkář, nehoda, Rychnovsko, vrtulník, Hradec Králové, nemoc, zranění, sezona, motocykl, havárie, okres Rychnov nad Kněžnou, Borohrádek, Čermná nad Orlicí, Yamaha, Lucie Konečná, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěkné počasí vylákalo motorkáře. Na Rychnovsku musel pro jednoho záchranářský vrtulník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.