Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muž z Hradce Králové objednal a zaplatil tři auta z Dubaje. Nedostal ani jedno

Podvod při prodeji ojetých aut řeší policie z Hradce Králové. Kriminalisté navrhli podání žaloby na čtyřiapadesátiletého muže. Ten měl od zájemce převzít peníze za vozy, které jsou původem z Dubaje. Finance však použil na zaplacení svých dluhů a auta nikdy nedodal.

„Tento muž se zabýval nákupem a dovozem ojetých aut ze zahraničí. Zájemci měl dovést tři vozidla, za které zaplatil přes jeden milion korun,“ uvedla na webu Policie ČR mluvčí Iva Kormošová. Podle jejího vyjádření mělo jít o auta značky Hummer H3, BMW Z4 a Mercedes GLC. 

Prodejce s podvedeným sice komunikoval, ale začal se vymlouvat. Muž za vozy zaplatil už v polovině roku 2019. Trpělivost mu došla na konci roku 2020, kdy vše nahlásil policii. „Z následného vyšetřování vyplynulo, že dovozce aut se dostal do špatné finanční situace a obdržené peníze použil na úhradu svých předchozích závazků,“ uvedla mluvčí.  

Za podvod při prodeji ojetých aut hrozí obviněnému dva až osm let za mřížemi.  

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto F. Muhammad | Pixabay

Štítky auto, obchod, podvod, zahraničí, Dubaj, vozidlo, ojetina, krimi, Hradec Králové, Hummer H3, BMW Z4, Mercedes GLC., ojeté auto, Mercedes-Benz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Hradce Králové objednal a zaplatil tři auta z Dubaje. Nedostal ani jedno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.