Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Téměř 150 řidičů překročilo rychlost. Policie zveřejnila výsledky Speed Marathonu v hradeckém kraji

Speed Marathon je tradiční akce pořádaná Policií České republiky. Zamřena je především na měření maximální povolené rychlosti. Místa, na které se mají dopravní policisté zaměřit, vybírají sami obyvatelé. Během letošního ročníku se v Královéhradeckém kraji měřilo na 87 stanovištích. Výsledky čtvrteční akce dnes zveřejnila policie na svém webu.

„Za dobu konání akce policejní hlídky v hradeckém kraji zkontrolovaly celkem 313 vozidel. Muži zákona zjistili, že 139 motoristů uhánělo rychleji, než bylo v daném úseku povoleno,“ řekla mluvčí policie Eva Prachařová. 134 řidičů dostalo pokutu na místě. Dohromady šlo o 113 400 korun. Dalších pět hříšníků bylo předáno do správního řízení.  

Během kontrol nešlo jenom o maximální povolenou rychlost. 24 řidičů porušilo několik dalších předpisů. Jeden z nich řídil pod vlivem alkoholu. Hlídku na sebe poutal překročením maximální povolené rychlosti na Jičínsku. Dechová zkouška mladíkovi potvrdila 1,38 promile alkoholu v dechu. Další dva řidiči telefonovali, tři nepoužili bezpečnostní pásy a deset šoférů jelo v autě, které mělo propadlou technickou kontrolu.  

„V důsledku nepřiměřené rychlosti a nedodržení rychlostních limitů policisté na silnicích Královéhradeckého kraje ročně evidují stovky dopravních nehod, z nichž desítky končí vážnými zraněními, některé z nich pak také úmrtím,“ dodává policejní mluvčí.  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kontrola, rychlost, překročení, předpis, policie, akce, Speed Marathon, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř 150 řidičů překročilo rychlost. Policie zveřejnila výsledky Speed Marathonu v hradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.