Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Indoor pěstírnu konopí objevili kriminalisté na Broumovsku. Zahradníkovi hrozí 12 let

Kriminalisté z Toxi týmu odhalili indoor pěstírnu konopí na Broumovsku. Zadržený muž používal velmi sofistikované vybavení a rostliny ukrýval v zakopaných přepravních kontejnerech. Navenek měl objekt působit jako farma. Prodejem drog si muž mohl přijít nejméně na milion a půl, teď mu hrozí až 12 let vězení.

Zásahová jednotka si došla pro dvaačtyřicetiletého muže, který pěstoval marihuanu na Broumovsku blízko u hranic s Polskem. Rostliny ukrýval ve třech speciálně upravených kontejnerech. Ty měl zakopané v zemi. Jedná se o velmi sofistikovanou technologii, takzvanou indoor pěstírnu.

Vše maskoval farmářskou činností a legálním pěstováním konopí s nízkým obsahem THC,“ uvedla na webu policie Královéhradeckého kraje policejní mluvčí Lucie Konečná.

Při prohlídce policisté zajistili 196 rostlin konopí, nejméně 11 kilogramů usušeného rostlinného materiálu, hnojivo, technologické příslušenství a vybavení k pěstování.

Z takového množství rostlin mohl muž vyrobit asi 18 kilogramů sušiny. Prodejem zajištěné sušiny si mohl přijít minimálně na jeden a půl milionu korun.

Zajištěné rostliny, včetně sušiny, společně s vybavením pěstíren budou podrobeny znaleckému zkoumání,“ řekla mluvčí.

Celá akce se povedla díky týmové práci krajských kriminalistů a policistů krajského TOXI týmu. „Vrchní komisař zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což hrozí v případě prokázání viny až 12 let ve vězení,“ dodala Konečná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Náchod, Broumovsko, konopí, pěstírna, kriminalisté, toxi tým, pachatel, trest, drogy, rostliny, Lucie Konečná, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indoor pěstírnu konopí objevili kriminalisté na Broumovsku. Zahradníkovi hrozí 12 let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.