Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KACPU se příští týden přestěhuje z hradeckého Aldisu k hlavnímu nádraží

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) pro Královéhradecký kraj se bude stěhovat. Doteď fungovalo v hradeckém Aldisu, kde se ale v následujících měsících bude konat řada komerčních akcí. Centrum se přesune do administrativní budovy Na Okrouhlíku v blízkosti nádraží, což bude i z hlediska logistiky pro uprchlíky praktičtější. Stěhování proběhne ve středu 30. března.

KACPU funguje v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis už od 2. března a za tu dobu jím prošlo na deset tisíc uprchlíků z Ukrajiny.

"Vyzkoušeli jsme si provoz ve velkých sálech a zjistili, že KACPU dokáže fungovat efektivně i na menším prostoru. Pro jeho další provoz jsme proto zvolili krajskou administrativní budovu Na Okrouhlíku,“ řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

V prostorách Aldisu se v nadcházejících měsících bude konat řada komerčních akcí, a i z hlediska přepravy veřejnou dopravou je pro uprchlíky lépe dostupné centrum v blízkosti hlavního nádraží.

Asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky tak využije volné prostory v krajské nemovitosti a nebude blokovat hradecké kongresové centrum,“ doplnil hejtman.

Stěhování proběhne ve středu 30. března odpoledne, kdy je počet příchozích uprchlíků zpravidla nižší. Provoz centra bude ten den přerušen, ale plně v provozu bude hned následující den odpoledne už na nové adrese, v krajské budově Na Okrouhlíku na Pražském předměstí.

Centrum bude ve dvou podlažích, kdy u vstupu vedle recepce bude čekárna a místo pro vyřízení žádosti o ubytování, v prvním nadzemním podlaží pak bude probíhat veškerá administrativní část registrace," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

KACPU v Hradci Králové je v nepřetržitém provozu již od druhého března. Uprchlíci z Ukrajiny se tady mohou zaregistrovat, sjednat si zdravotního pojištění, potřebné doklady a pokud potřebují, tak jim tady personál zajistí ubytování.

Na provozu hradeckého KACPU kraj spolupracuje s Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje, Krajským ředitelstvím policie Královéhradeckého kraje, Odborem azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR, Úřadem práce ČR, Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, Diecézní katolickou charitou Hradec Králové, Oblastní charitou Hradec Králové a se Zdravotnickou záchrannou službou Královéhradeckého kraje.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, KACPU, Aldis, uprchlíci, Ukrajina, stěhování, nádraží, hejtman, logistika, Kongresové centrum Aldis, uprchlík, Martin Červíček, Okrouhlice, ODS, Ministerstvo vnitra České republiky, Všeobecná zdravotní pojišťovna Česk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KACPU se příští týden přestěhuje z hradeckého Aldisu k hlavnímu nádraží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.