Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muž z Náchodska si objednal vraždu. Nájemného vraha vybavil zbraněmi, ten ho však nahlásil na policii

Dlouhodobé majetkové neshody. Podle policie hlavní důvod jednání osmapadesátiletého muže z Náchodska, který si měl objednat vraždu. S nabídkou oslovil jiného muže, kterého vybavil střelnou zbraní a kanystry s naftou a olejem. Ten však objednavatele nahlásil na policii. Pachateli hrozí výjimečný trest.

„Na konci listopadu 2021 měl tento obviněný vymyslet řešení svých dlouhodobých neshod majetkového charakteru, a to tím způsobem, že nabídl finanční výhody muži, kterého si měl najmout na zavraždění třiatřicetiletého muže,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná na webu policie. V případě potřeby mělo dojít i na zabití dalších osob, které s ním žili v jedné domácnosti.   

Najatý muž opustil brány věznice teprve před rokem. Od té doby je v hledáčku policie především kvůli krádežím, které provádí po celém Královéhradeckém kraji. I proto nakonec skončil na jedné ze služeben, kde měl podat vysvětlení. Při této příležitosti se policistům svěřil, že si ho jeden muž najmul na vraždu.   

„U objednavatele jsme provedli tři domovní prohlídky a jednu prohlídku dalších prostor. V nich se našlo několik nelegálně držených střelných zbraní, střelivo a zakázané komponenty zbraní,“ řekla Konečná. Některé ze zbraní byly zakopány v zemi. Nyní je policie pošle na balistickou expertizu.  

Muž, který si objednal vraždu, nyní sedí ve vazební věznici. Pokud ho soud uzná vinným a pravomocně odsoudí, hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, Náchodsko, policie, objednat, vraždu, neshody, výslech, vazba, zbraně, nafta, olej, kanystr, vražda, okres Náchod, zbraň, Lucie Konečná, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Náchodska si objednal vraždu. Nájemného vraha vybavil zbraněmi, ten ho však nahlásil na policii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.