Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pacientka se odpoutala z lůžka. Během převozu sanitkou začala škrtit záchranáře

Pro dobrotu na žebrotu. I tak se dají popsat některé výjezdy záchranářů v Královéhradeckém kraji. Na čtyřiatřicetiletou ženu pravděpodobně jen tak nezapomenou. Během nočního převozu do nemocnice se odpoutala z lůžka. Ještě za jízdy pak škrtila záchranáře, který ji ošetřoval.

„Zjevně podnapilá pacientka se měla během jízdy několikrát odpoutat z nosítek a poté, co ji záchranáři začali uklidňovat, je měla začít kopat, škrtit, opakovaně udeřit pěstí. Také je slovně urážela a vyhrožovala smrtí,“ popisuje celý incident mluvčí policie Eliška Majerová. Jelikož se nechtěla uklidnit a svou agresi stále stupňovala, přijela na místo hlídka policie.  

Po příjezdu policisté ženu vyzvali, aby se podrobila dechové zkoušce. To však odmítla. Nakonec tak pacientku do nemocnice doprovodili sami policisté. Po nutném ošetření byla převezena na záchytnou stanici, kde vystřízlivěla.  

K incidentu došlo už na začátku tohoto roku. „V těchto dnech náchodští kriminalisté ženě oznámili, že je obviněná ze spáchání přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování,“ dodala Majerová. Za její chování ji může hrozit až pět let za mřížemi.  

Agresivní chování pacientů není ničím výjimečným  

Na konci roku zdrogovaný pacient řádil ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Zdemoloval velkou část urgentního příjmu a způsobil škodu, která se vyšplhala do statisíců. Muž se začal chovat agresivně. Následně začal rozbíjet vybavení a prolezl do mezistropního prostoru. Odtamtud ho dostal až policejní vyjednávač. „Nikdo z personálu nebyl zraněn. Příjem akutních pacientů byl v době incidentu zajištěn,“ potvrdil mluvčí hradecké nemocnice Jakub Sochor.  

Podobný případ se stal i na konci roku 2018. Muž s tržnou ránou v obličeji napadl lékaře, který musel být ošetřen a skončil v pracovní neschopnosti. „V průběhu ošetřování se začala projevovat mužova verbální agrese, která i přes nekonfliktní postup záchranářů následně vyústila do jejich fyzického napadení. Posádka na místo musela přivolat policejní hlídku, která násilníka zpacifikovala,“ řekl před časem mluvčí hradecké záchranky Ivo Novák

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Královéhradeckého kraje

Štítky agrese, pacienta, obvinění, policie, napadení, sanitka, lékař, zdravotník, krimi, alkohol, Náchodsko, nemocnice, Královéhradecký kraj, pacient, Jakub Sochor, Ivo Novák, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientka se odpoutala z lůžka. Během převozu sanitkou začala škrtit záchranáře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.