Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

SkiResort v Krkonoších se připravuje na konec sezóny. V neděli uzavře tři střediska

Konec lyžařské sezony v Krkonoších se pomalu blíží. Ukončení provozu ve svých třech areálech oznámil největší lyžařský areál v České republice SkiResort Černá hora – pec. V některých areálech už zimní sezona skoničla.

„Posledním lyžařským dnem v areálech Černý Důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou bude neděle 20. března,“ potvrdila mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Lyžařská sezóna bude pokračovat pouze v areálech Janské Lázně a Pec pod Sněžkou, jejichž provoz bude postupně upravován dle aktuálních sněhových a klimatických podmínek. 

„Po 20. březnu i tak zůstane otevřeno cca 10 km sjezdovek na Černé hoře a 12 km v Peci pod Sněžkou,“ upřesňuje Plchová. A dodává, že budou postupně omezovány i doplňkové služby. Například večerní lyžování se bude řídit podle rozpisu. Dnes je v plánu ve Velké Úpě, zítra v Janských Lázních. „Večerní lyžování na sjezdovce Javor bude pokračovat, ale již pouze v pátky a soboty,“ dodala mluvčí.  

V neděli se také uzavře SkiTour mezi Janskými Lázněmi a Pecí pod Sněžkou. Běžkařské stopy na Černé i Světlé hoře a v Peci pod Sněžkou budou upravovány přinejmenším do konce března. 

Prakticky bez omezení zůstává v provozu například skiareál ve Špindlerově Mlýně. „Sněhové podmínky ve Špindlu jsou velmi dobré, pro lyžování je v provozu více než 25 km sjezdovek sjízdných na 1 skipas. Na sjezdovkách leží kolem 70 cm vlhkého sněhu,“ potvrdil provozovatel areálu Jaroslav Kafka.  

Bez většího omezení se pokračuje například i ve Skicentru Říčky. „Otevřeny jsou všechny tři sjezdové tratě, na kterých leží 70 - 120 centimetrů technického sněhu,“ řekl provozovatel Petr Kánský. Bez většího omezení jsou sjezdovky otevřené i ve Skicentru Deštné.  

Ukončení provozu skiareálů v Krkonoších a Orlických horách bude záležet především na počasí a venkovních teplotách. Ty se mají v příští týdnu dostat i na hranici 15 stupňů. Oteplovat se bude postupně i v noci. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SkiResort - ČERNÁ HORA - PEC

Štítky SkiResort, Černá hora, Krkonoše, lyžování, Královéhradecký, kraj, konec, sezona, zima, lyže, sjezdovka, Česko, Pec pod Sněžkou, Janské Lázně, Velká Úpa, Špindlerův Mlýn, Svoboda nad Úpou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SkiResort v Krkonoších se připravuje na konec sezóny. V neděli uzavře tři střediska  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.