Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Fakultní nemocnice v Hradci ruší zákaz návštěv, který kvůli covidu platil od listopadu

V pondělí začala další vlna rozvolňování. Nošení respirátorů je od 14. března povinné už pouze ve zdravotnických a sociálních zařízeních a taky v městské hromadné dopravě. Pokud bude mít covidová situace příznivý vývoj, mohli by lidé respirátory odložit už během dubna, řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Volnější režim zařazují i nemocnice v kraji.

Současně s tím se rozvolňuje taky v rámci zdravotnických zařízení. Například Fakultní nemocnice Hradec Králové ode dneška, tedy od úterý 15. března, ruší plošný zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Ten kvůli šíření nemoci covid-19 v Královéhradeckém kraji platil od začátku loňského listopadu. Jediným omezením, se kterým musí návštěvy nemocnice počítat, tak zůstává povinnost mít nasazenou ochranu dýchacích cest.

Fakultní nemocnice ale žádá případné návštěvy, aby v žádném případě nechodily do zdravotnického zařízení s příznaky akutních respiračních onemocnění. „Důvodem je ochrana hospitalizovaných pacientů i zaměstnanců nemocnice před možnou infekcí,“ píše nemocnice na svých webových stránkách. 

Od prvního března zrušila zákaz návštěv například Oblastní nemocnice Náchod a s ohledem na zlepšující se epidemickou situaci v regionu obnovila návštěvy na všech lůžkových odděleních i Oblastní nemocnice Trutnov a to od pátého března. Stále ale platí povinnost mít během návštěvy nasazený respirátor.

Ochrana dýchacích cest zůstává povinná taky ve vlacích, MHD, autobusech a taxi, nutné jsou respirátory také v kabinách lanovek. Ze zařízení sociálních služeb se dál nosí v domovech pro seniory, domovech pro osoby se zdravotním postižením, domovech se zvláštním režimem určených pro osoby s demencemi a v týdenních stacionářích nebo dalších odlehčujících sociálních službách v pobytové formě. 

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, nemocnice, Fakultní nemocnice, návštěvy, zákaz, zrušení, pacient, covid-19, pandemie, rozvolňování, návštěva, respirátor, Vlastimil Válek, TOP 09, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Oblastní nemocnice Náchod, Oblastní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice v Hradci ruší zákaz návštěv, který kvůli covidu platil od listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.