Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie zastavila řidičku, která nadýchala tři promile. Hrozí ji rok vězení

Tři promile alkoholu v dechu naměřila policejní hlídka sedmatřicetileté řidičce. Tu zastavila na trase ze Sobotky do Jičína. Z auta tak putovala rovnou do protialkoholní záchytné stanice. Následně jí bylo řečeno, že bude obviněna ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„V případě prokázání viny ji hrozí až rok ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná. Dechových zkoušek provedla policie několik. Hodnotu kolem tří promile ukázala každá z nich.  

Podle policie se mění vnímání řidiče na hranici půl promile. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je v útlumu. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění. Zvýšená míra v krvi řidiče způsobuje takzvané tunelové vidění. 

„Do alkoholové pasti se přitom zdaleka nemusí dostat člověk, který usedne za volant bezprostředně po konzumaci alkoholu. Stejně zrádný a nebezpečný je zbytkový alkohol,“ řekla mluvčí policie. Charakteristickým je pro něj omezené vnímaní. Řidič tak snadněji přehlédne například dopravní značení.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, doprava, Jičín, alkohol, promile, vězení, trest, prevence, pozornost, Sobotka, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zastavila řidičku, která nadýchala tři promile. Hrozí ji rok vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.