Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Víkend patří posledním záchvěvům zimy. Konají se závody na moderních i historických lyžích

Ani během druhého březnového víkendu se v Královéhradeckém kraji nebudete nudit. Pozveme vás do galerie na výstavu, na koncert, na tradiční Krkonošskou 70 i na závody na historických lyžích.

Galerie moderního umění v Hradci Králové pořádá výstavu malířky Alice Nikitinové. Umělkyně s ukrajinskými kořeny poskytla své obrazy k dražbě. Vybranou částku chce věnovat organizaci Člověk v tísni na pomoc válkou zmítané Ukrajině. Online aukce se koná v sobotu 12. března od 17 hodin.

Hradec Králové jako na dlani za svitu prvních slunečních paprsků, tenhle pohled nabídne sobotní Svítání na Bílé věži. Tradiční akce začíná ve čtvrt na sedm ráno a místa je potřeba si předem rezervovat.

V sobotu 12. března se uskuteční happening s názvem Tibetská vlajka na Sněžce, který připomene události před 73 lety, kdy Čína zaútočila na svobodnou nezávislou zemi. Vzhledem k aktuálnímu dění ve světě, můžete na vrchol Sněžky vzít i ukrajinské vlajky. Sraz je v poledne u informačního centra Veselý výlet v Peci pod Sněžkou. Ve 13 hodin se vyjede lanovkou na Růžovou horu odkud se vystoupá na vrchol Sněžky. Při sestupu je v plánu posezení v pivovarské restauraci Bouda Máma.

Music club KlonDike v Peci pod Sněžkou má v sobotu od osmi hodin na programu koncert kapely MYDY, která si vytvořila svůj vlastní hudební žánr taneční hudby takzvaný Glamtronic. Vstupenky jsou v předprodeji za 290 korun.

Svatý Petr ve Špindlerově mlýně hostí v sobotu tradiční závod na lyžích Krkonošskou 70. Start pětičlenných hlídek na 25, 50 a 70 kilometrů je v osm hodin ráno. Po něm následuje start jednotlivců na 25 a 50 kilometrů. Závod je veřejný, startují registrovaní i neregistrovaní závodníci. Zúčastnit se mohou lidé starší 15 let, v případě, že jsou mladší 18 let, musí při prezentaci předložit písemný souhlas zákonného zástupce.

Audimafor v Divadle Drak v Hradci Králové se koná od pátku do neděle vždy od deseti do 19 hodin. Jedná se o postupové kolo celostátní přehlídky experimentálního divadla Šrámkův Písek, přehlídky studentských divadelních souborů Mladá scéna a divadel poezie Wolkrův Prostějov a Divadla Drak.

Sýpka – Muzeum Orlických hor v Rokytnici v Orlických horách srdečně zve do Muzejní kavárny, která otevře v sobotu 12. března od 14 hodin. Čeká na Vás příjemné posezení, ukázka pražení kávy v historické pražičce na otop dřevem, ochutnávka čerstvě upražené kávy, povídání o čokoládě, ochutnávka deseti druhů čokolády a kakaového bobu. Akce se koná až do 17 hodin. Vstupné je dobrovolné.

11. ročník legendárního závodu na dřevěných lyžích Vo zlámanou grešli se jede v sobotu od půl 11 v Rokytnici nad Jizerou. Zapojit se mohou účastníci pouze na dobových, dřevěných lyžích a nejlépe i v dobovém oblečení. Součástí večera je tradičně také taneční bál s živou hudbou ve stylu 20. a 30. let.

Blíží se konec zimní sezony a na Benecku na lanové dráze Kejnos chystají v sobotu akci Snow Splash, která bude tradičně plná zábavy, muziky a soutěží. Přejezd jezírka samozřejmě nebude chybět! Přijďte se podívat a podpořit odvážné soutěžící. Začátek je ve 12 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, zábava, víkend, lyže, galerie, výstava, koncert, benefice, divadlo, sezona, závody, zima, Sněžka, Alice Nikitina, Hradec Králové, Člověk v tísni, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Ukrajina, Divadlo Drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend patří posledním záchvěvům zimy. Konají se závody na moderních i historických lyžích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.