Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kina po celé republice dnes pořádají benefiční promítání pro Ukrajinu. Zapojil se i Bio Central

Kina po celé republice se dnes zapojí do benefiční projekce pro Ukrajinu. Unikátní charitativní akci podpoří 26 českých kin, včetně hradeckého kina Bio Central. Promítat se bude dokument renomovaného režiséra Vitalije Manského, který se dostal až do nitra kremelské politiky. Jmenuje se Svědkové Putinovi a mapuje cestu k moci jednoho z největších světových diktátorů novodobých dějin. Výtěžek ze vstupného půjde na sbírku SOS Ukrajina společnosti Člověk v tísni.

Do projekce jsme se zapojili z jednoduchého důvodu – jako kulturní instituce plně stojíme za Ukrajinou a jejím lidem. Odsuzujeme Putinovu agresi proti svobodné zemi a snažíme se pomáhat tím, co jako kino umíme nejlépe – projekcí filmu,“ uvedl Jan Slanina z marketingového oddělení kina Bio Central v Hradci Králové.

Společně s dalšími 25 kiny po celé republice promítne i hradecký Bio Central od osmi hodin film Svědkové Putinovi a streamovanou debatu o současné situaci na Ukrajině, která proběhne naživo v pražském kině Světozor.

Dokument začíná v roce 1999 abdikací ruského prezident Borise Jelcina, který řízením státu pověřuje premiéra Vladimíra Putina. Renomovaný režisér Vitalij Mansky se jako dvorní prezidentský kameraman dostává do nitra kremelské politiky a přináší tak nečekané svědectví o začátku putinovské éry. A o tom, kdo všechno jsou vlastně Svědkové Putinovi. Snímek v roce 2018 zvítězil v sekci dokumentárních filmů na festivalu v Karlových Varech.

Hradecké kino Bio Centrál nabídne cenově rozdílné vstupenky a bude na každém divákovi, kolik se na sbírku SOS Ukrajina rozhodne přispět.„Volné vstupenky ještě máme. Nejnižší stanovenou částku máme 140 korun, což je standartní cena vstupenky. Dále ale nabízíme i vstupenky v hodnotě pět set, tisíc nebo tři tisíce korun," řekl Slanina.

Kino Bio Central se do podobných akcí zapojuje pravidelně. „Již jsme na sbírku Člověka v tísni poslali výtěžek z našeho tradičního kina Naslepo, dnes tedy ještě přidáme peníze z benefiční projekce Svědků Putinových a do budoucna plánujeme další podobné projekty,“ dodal mluvčí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, kino, Bio Central, promítání, benefice, charita, Ukrajina, Putin, dokument, debata, Vladimir Vladimirovič Putin, vstupenka, Člověk v tísni, Boris Nikolajevič Jelcin, politika, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kina po celé republice dnes pořádají benefiční promítání pro Ukrajinu. Zapojil se i Bio Central  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.