Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Trutnov chystá investice za 200 milionů. Nejvíc financí spolkne rekonstrukce kina Vesmír

Třicetitisícový Trutnov, který je druhým největším městem Královéhradeckého kraje, hodlá letos znásobit investice na 208 milionů korun z loňských 89 milionů korun. Hlavním výdajem bude 110 milionů korun rekonstrukce kina Vesmír, která začala loni. Vyplývá to z návrhu rozpočtu města na letošní rok, který budou v pondělí 7. března projednávat zastupitelé.

Příjmy města by měly letos dosáhnout 696 milionů korun a výdaje 862 milionů korun. Schodek 166 milionů korun město vyrovná z peněz ušetřených v minulých letech. S přijetím úvěru radnice nepočítá.

Dosud město hospodaří podle rozpočtu, který vedení města nazývá provizorním. Radnice tak postupuje každý rok, když rozpočet na daný rok schvaluje obvykle na přelomu února a března. Vedení města tvrdí, že později schvalovaný rozpočet je postaven na reálných číslech, a ne na odhadech. Provizorní rozpočet počítal s příjmy 668 milionů korun, schodkem 98 milionů korun a investicemi asi 133 milionů korun.

Takzvaný ostrý rozpočet vedení města také sestavilo již se znalostí výsledku loňského hospodaření. Podle dat v aplikaci ministerstva financí skončilo loni hospodaření Trutnova při příjmech 802 milionů korun a výdajích 706 milionů korun přebytkem 96 milionů korun.

Rekonstrukce památkově chráněného objektu kina z roku 1928 by měla být hotová letos. Nejvýraznější změnou oproti současnému stavu bude to, že v kině vzniknou dva sály. Druhou nejnákladnější stavbou letošního roku by měla být oprava silnice a chodníků v Národní ulici za 17,7 milionu korun.

Rekonstrukce kina Vesmír v Trutnově se komplikuje. I přesto se pokračuje podle plánu

I přes komplikace město Trutnov pokračuje s historickou budovou kina Vesmír. Budova z 20. století potřebovala rekonstrukci. Při její přípravě se ale přehlédlo několik zásahů do nosných konstrukcí v 70. letech. Díky nim teď město musí počítat s...

Důležitou investicí bude stavba chodníku v Polské ulici, po níž vede doprava směrem k hraničnímu přechodu do Polska v Královci. Až Poláci dokončí stavbu rychlostní silnice S3 na hranice, na silnici vzroste provoz, protože česká dálnice D11 se na hranice zřejmě dostane až později. Nový chodník podél silnice bude dlouhý 1,1 kilometru a opravená část bude mít 700 metrů. Náklady město odhaduje na 15,9 milionu korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Trutnov

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Trutnov, kino, investice, Královéhradecký kraj, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov chystá investice za 200 milionů. Nejvíc financí spolkne rekonstrukce kina Vesmír  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.