Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Řidič nadýchal skoro tři promile. Hlídku prosil o doprovod domů, chtěl jít spinkat

Akce Suchej únor se evidentně neúčastnili dva řidiči, které v pátek večer zastavila policejní hlídka v Hradci Králové. Jeden z nich nebyl téměř schopný absolvovat dechovou zkoušku a hlídce tvrdil, že už by rád šel spinkat. Druhý měl pro změnu pozitivní test na drogy. Od začátku roku řešili hradečtí strážníci už osm takových případů.

Jízdou se zhasnutými světly na sebe upozornil řidič v pátek večer v Hradci Králové. Hlídka městské policie si při řešení přestupku všimla, že má muž problémy srozumitelně komunikovat a že je z něj cítit alkohol.

Strážníky se snažil přesvědčit, aby ho doprovodili domů, protože už by chtěl spinkat,“ uvedla Veronika Ludvíková z oddělení prevence.

Muž policistům tvrdil, že vypil pouze dvě piva. Nebyl ale schopný ani absolvovat dechovou zkoušku, to se mu povedlo až na několikátý pokus. „Policisté mu naměřili 2,97 promile alkoholu,“ dodala Ludvíková.

Nezvyklá služba strážníkům ale pokračovala ještě o pár hodin později, kdy se vydali za řidičem, který vjel do zákazu vjezdu. Posádka auta se chovala podezřele neklidně a ačkoli zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy už měl pozitivní výsledek.

Od začátku letošního roku tak strážníci předali k dořešení Policii ČR osm událostí, kdy byl zjištěn řidič pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adéla Cinklová

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, policie, alkohol, drogy, hlídka, řidič, pokuta, správní řízení, dechová zkouš, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nadýchal skoro tři promile. Hlídku prosil o doprovod domů, chtěl jít spinkat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.