Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové dnes začíná fungovat asistenční centrum pomoci pro uprchlíky z Ukrajiny

Královéhradecký kraj společně s hasiči a policií zprovoznili krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. Centrum má fungovat od 1. března a v provozu bude 24 hodin denně. Sloužit bude primárně pro uprchlíky z války zasažené Ukrajiny.

Jedním z hlavních úkolů centra bude rozmístění lidí z Ukrajiny do jednotlivých ubytovacích zařízení. „Ze své profesní praxe vím, jak důležité je systémové řízení při jakékoliv krizové situaci. Po prvotních spontánních reakcích široké veřejnosti, za které všem děkuji, je nyní potřeba přistoupit k systémové kooperaci a informace transformovat do prostředí jednotlivých krajů a možností každého z nich,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

Do systému asistenčního centra jsou zapojené složky IZS, Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra České republiky, Všeobecná zdravotní pojišťovna a celá řada dobrovolníků z řad českých občanů. Kromě koordinace ubytování bude centrum poskytovat plné služby a pomoc s administrativou.  

„Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje je připraven zapojit se především do systému organizace humanitární pomoci v regionu. Jako shromaždiště jsme vytipovali i prostory v našich areálech, které mohou být pro tyto účely využity,“ sdělil ředitel krajských hasičů David Pouč. Krajská asistenční pomoc Ukrajině se nachází v Hradci Králové. 

Ohodnoť článek

Foto Nábleší

Štítky Ukrajina, uprchlík, Královéhradecký, kraj, pomoc, asistence, centrum, rozdělení, ubytování, solidarita, Rusko, ČR, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Ministerstvo vnitra České republiky, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové dnes začíná fungovat asistenční centrum pomoci pro uprchlíky z Ukrajiny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.