Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pervitin vařili v kempu, kde nezletilým prodávali i marihuanu. Dvojice dealerů si vyslechla obvinění

Dva muži, kteří vařili a prodávali pervitin mimo jiné v kempu letního tábora v Železnici na Jičínsku, jsou obžalovaní nejen z výroby drog, ale i z několika dalších trestných činů. Nezletilé dívce poskytovali marihuanu, ukradli elektrocentrálu a další drogy schovávali v zavařovacích sklenicích. Hrozí jim pět a deset let vězní.

Jičínští kriminalisté navrhli obžalovat dva muže ve věku 30 a 32 let z výroby drog. Pervitin vyráběli z volně dostupných léků, které dováželi i z Polska. Jako varnu využívali i prostor chatky v kempu Železnice na Jičínsku, kde probíhaly dětské letní tábory. Mladší z mužů tam navíc poskytoval marihuanu nezletilé dívce.

Třicetiletý muž je nyní ve vazbě a čelí hned několika obviněním. V loňském roce měl na různých místech vyrábět pervitin z volně dostupných léků, které si vozil i z Polska.

Během tohoto období vyrobil minimálně 150 gramů této drogy, což v průměru vystačí na tři tisíce dávek,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Drogu vařil mimo jiné i v jedné z chatek v kempu Železnice, kde navíc zdarma poskytoval marihuanu 16leté dívce. Drogu ji dal nejméně dvacetkrát, a to i přesto že věděl, že je nezletilá.

Muž je obžalován taky z krádeže mopedu značky Babetta a elektrocentrály. „Pro nákupy potřebných medikamentů a následnou distribuci narkotik opakovaně využíval i osobní automobil značky VW Golf, přestože má až do června roku 2023 vysloven zákaz řízení,“ doplnila výčet mluvčí. Pokud se muži prokáže vina, hrozí mu vězení v délce deseti let.

Starší z mužů, který je stíhaný na svobodě, se na výrobě pervitinu podílel. Měl ho pro svou vlastní potřebu a taky ho dál prodával. Při kontrole u něj policisté našli taky další drogy.

Pro svou potřebu neoprávněně přechovával nejméně dvě stě gramů marihuany, kterou měl ukrytou například v zavařovací sklenici svého batohu, automobilu či v místě svého bydliště,“ doplnila mluvčí. Spoluúčast má i na krádeži a následném prodeji elektrocentrály. Za výčet těchto trestných činů mu hrozí pět let za mřížemi.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, železnice, dealer, drogy, kemp, marihuana, pervitin, varna, nezletilá, prodej, distribuce, kriminálka, vazba, vězení, droga, okres Jičín, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pervitin vařili v kempu, kde nezletilým prodávali i marihuanu. Dvojice dealerů si vyslechla obvinění  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.