Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Závěr února bude patřit masopustům. Pozveme vás ale i na divadelní premiéru nebo na lyže

Poslední únorový víkend láká na masopustní průvody, zabíjačkové hody nebo ochutnávku exotického ovoce. Sobota a neděle ale budou patřit i kultuře a sportu. Pozveme vás na večerní osvětlený lyžařský okruh, na koncert nebo do divadla na premiéru.

Horská služba Rokytnice v lyžařském areálu Studenov pořádá v pátek od 17 hodin sjezd pašeráků s pochodněmi. Na akci bude připraveno občerstvení, hudba a konat se bude i rej masek. V sobotu se v areálu můžete zúčastnit výuky jízdy na historických lyžích. Akce Lyžníci na Studenově bude probíhat ve spodní části areálu na vleku Koupaliště.

Město Česká Skalice a Lidová muzika Šmikuranda vás zvou na masopustní veselici s dobrým jídlem, muzikou a tancem. Akce začíná v deset hodin dopoledne na náměstí. Chybět tady nebude lidová muzika, folklorní vystoupení a ochutnávky dobého jídla a pití. Masky jsou vítány a vstup je zdarma.

V sobotu se koná taky novobydžovský masopust na Masarykově náměstí. Od devíti hodin tady návštěvníky čeká taky ukázka pravé české zabíjačky a chybět nebude ani tradiční masopustní průvod v maskách.

Masopust se chytá i v Náchodě. Decko Náchod ve spolupráci s klubem mládeže Erasmus with Decko vás zve k masopustnímu veselí v neděli 27. února 2022 na Masarykovo náměstí. Během akce vás na správnou masopustní notu naladí průvod s rejem masek a hudebním doprovodem kapely Klapeto, hry pro děti, minitrh a ochutnáte i pravou starostenskou koblihu. Ve dvě hodiny vyrazí z náměstí průvod masek s živou hudbou, zpěvem a tancem.

Masopust Na Větvi oživí české tradice a zvyky v sobotu a v neděli v Hradci Králové, vždy od devíti do 18 hodin. Čeká vás tady ukázka a ochutnávka tradiční české zabíjačky. S dětmi absolvujete herní stanoviště a budete si moct vytvořit vlastní masopustní masky. Neděla pak bude patřit průvodu masek a prodeji zabijačkových specialit.

Do hradeckého Futura můžete tento víkend vyrazit ochutnat exotické ovoce, které pěstují drobní ugandští farmáři. Prodávat se bude sušené ovoce, koření ze Zanzibaru, kvalitní čaje, džemy a mnoho dalšího.

Peci pod Sněžkou si v sobotu od osmi hodin dáte sedm piv a jednu zelenou. Do Klondike Music Clubu přijede kapela Tři Sestry v rámci svého turné Vinyl tour 2022.  Koncert je od osmi hodin a vstupenky lze sehnat za 490 korun.

Hradci Králové v neděli vrcholí výstava Originál? Umění napodobit umění. Galerie moderního umění představuje naučně-populární formou fenomén originálu uměleckého díla a jeho nejrůznější napodobeniny od kopií až po záměrná falza. Zkoumané období je vymezeno od první poloviny 20. století do současnosti. 

Divadlo Drak v Hradci Králové v pátek uvádí druhou letošní premiéru. Inscenace se jmenuje Expedice: Má láska! režiséra Filipa Homoly a scénografa Roberta Smolíka. Jde o slavný příběh neúspěšné polární expedice, jejíž záhadný konec se doposud nikomu nepodařilo zcela objasnit. Divadlo ji má na programu v pátek v 17 hodin a v sobotu od 18 hodin.

V Orlickém Záhoří na Rychnovsku můžete vyzkoušet téměř pět kilometrů dlouhý běžkařský okruh, který je nejdelší osvětlenou tratí pro běžecké lyžování v zemi. Parkování i vstup na něj je pro běžkaře zcela zdarma. O víkendu si tady můžete zalyžovat až do desíti do večera. Trať je vhodná pro rodiny s dětmi i začínající běžkaře.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, víkend, akce, masopust, lyže, divadlo, výstava, exotika, masky, zábava, děti, premiéra, maska, běh na lyžích, koncert, Hradec Králové, Robert Smolík, Studenov, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr února bude patřit masopustům. Pozveme vás ale i na divadelní premiéru nebo na lyže  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.