Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nejvíc peněz letos Hradci Králové spolkne stavba stadionu, rekonstrukce Střeziny a lávka přes Labe

Tento rok Hradec Králové utratí 699 milionů za připravované projekty. Nejvíc peněz půjde do stavby nového fotbalového stadionu v Malšovicích, budování inteligentního dopravního systému, rekonstrukce ZUŠ Střezina a lávky přes Labe u Aldisu.

Úplně největší položkou v novém rozpočtu města je nový fotbalový stadion. A to i díky zamítnuté dotaci ze strany Národní sportovní agentury. „S ohledem na výši této investice je tak pochopitelné, že v průběhu stavby bude stadion tvořit jednu z hlavních položek kapitálových výdajů městského rozpočtu,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Jen v letošním roce za jeho výstavbu město utratí 275 milionů korun. 

Hradec žádal 300 milionů na stadion, z dotace nedostane ani korunu. Je to diskriminační, tvrdí radnice

Bude muset Hradec Králové zaplatit 568 milionů korun za fotbalový stadion sám? Zatím to vypadá, že ano. Národní sportovní agentura (NSA) sice vypsala dotační výzvu, ale krajská metropole neuspěla. Radnice proto agenturu vyzvala, aby výzvu zcela...

Další velkou položkou bude pro město vybudování zbylé části inteligentního dopravního systému. V současné chvíli se předpokládá, že za něj město letos zaplatí 75 milionů korun. Dalších 67 milionů spolkne stavba lávky přes Labe v zóně Kongresového centra Aldis.  

„Před zahájením stavebních prací je první etapa rekonstrukce ZUŠ Střezina. Na tu má město vyčleněno 50 milionů korun,“ dodal investiční náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). V plánu je i nová cesta ke sportovnímu areálu DTJ nebo nové kanoistické loděnice na Orlici za dalších 28 milionů korun.  

Vodáci z Hradce Králové dostanou novou loděnici. Vyroste na místě té původní

Vodáci na Orlici v Hradci Králové dostanou novou loděnici. Ta stávající na břehu za areálem TJ Slavie je v dezolátním stavu. Vedení města věří, že se na začátku příštího roku podaří vybrat firmu na její stavbu. Z části by měla být zaplacená z...

Rozpočet na rok 2022 schválilo zastupitelstvo až na konci ledna. Někteří zástupci politických klubů vyžadovali změny v jeho rozvržení. V původním znění byl rozpočet předložen ke schválení v prosinci loňského roku.  

„Se základním ekonomickým plánem na tento rok byl schválený i rozpočtový výhled na další dva roky. Ten počítá s financováním nových nebo pokračujících investic za více než 655 milionů korun,“ vysvětluje ekonomická náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Ten počítá s další etapou rekonstrukce Střeziny nebo rekonstrukcí Velkého náměstí.  

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Puš | MMHK

Štítky investice, Hradec Králové, stadion, lávka, Labe, ZUŠ, Střezina, peníze, stavba, rok, 2022, magistrát, radnice, rekonstrukce, Kongresové centrum Aldis, Malšovice, ODS, Alexandr Hrabálek, Národní sportovní agentura, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíc peněz letos Hradci Králové spolkne stavba stadionu, rekonstrukce Střeziny a lávka přes Labe  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.