Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Víkend bude v hradeckém kraji větrný. Přidají se také dešťové a sněhové přeháňky

Prakticky až do neděle musíme v Královéhradeckém kraji počítat se silným větrem. Na některých místech bude dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Na druhou stranu půjde o relativně teplé počasí. V maximech během víkendu naměříme až devět stupňů v plusu.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno nebo zataženo. V polohách nad 500 metrů nad mořem se přidají sněhové přeháňky. „Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi osm až 11 stupňů Celsia. Na horách budeme měřit od tří do šesti v plusu,“ řekl hradecký meteorolog Dušan Čičman.  

Po zbytek dne je také třeba počítat se silným větrem. Na některých místech může dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině.  

První polovina víkendu bude dost proměnlivá. Ve vyšších polohách se opět přidají sněhové přeháňky. A to i přes to, že denní maximální teploty vyšplhají mezi čtyři až osm stupňů.  

Prakticky stejně to bude vypadat i v neděli. Déšť a sněhové přeháňky se budou nejdříve objevovat už od 500 metrů nad mořem, později jen v polohách nad tisíc metrů. Nejvyšší denní teploty od pěti do devíti stupňů Celsia.  

Ačkoliv už varování meteorologů před silným větrem pominulo, je třeba počítat se silným větrem. A to jak v sobotu, tak neděli. Na některých místech mohou jeho nárazy dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Tradičně nejhorší to bude v Krkonoších a Orlických horách.  

Ohodnoť článek

Foto KallinikosKon | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, Královéhradecký, kraj, předpověď, déšť, meteorologové, ČHMU, vítr, silný, Královéhradecký kraj, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend bude v hradeckém kraji větrný. Přidají se také dešťové a sněhové přeháňky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.