Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kraj do silnic investuje půl druhé miliardy. Opraví 50 kilometrů silnic a deset mostů

Během letošního roku hodlá Královéhradecký kraj investovat do oprav silnic II. a III. tříd 1,48 miliardy korun. Celkem se počítá se zahájením 29 staveb. Z loňska jich je třeba dotáhnout pět. Celkem jde o opravu 50 kilometrů silnic a deseti mostů.

„Vedle celkových rekonstrukcí budeme opět provádět i souvislé opravy, takže objem prostředků určených do dopravní infrastruktury bude ještě vyšší,“ říká hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

Mezi tři největší letošní akce bude patří třetí etapa rekonstrukce silnice z Jaroměře do Nového Města nad Metují, oprava silnice z Trutnova do Královce a spojnice mezi Libání a Dětenicemi na hranice se Středočeským krajem.  

„Kromě kompletních rekonstrukcí zadaných stavebním firmám provedou pracovníci společnosti Údržba silnic Královéhradeckého kraje množství drobných výsprav,“ říká radní pro oblast dopravy Václav Řehoř (ODS). Na to je v krajské kase vyčleněno 108 milionů korun.  

Mapa připravovaných rekonstrukcí | foto: Královéhradecký kraj

Královéhradeckému kraji se daří držet trend posledních pěti let, během nichž do dopravní infrastruktury nainvestoval okolo miliardy korun ročně. V roce 2020 nechalo hejtmanství opravit 44 kilometrů silnic a šest mostů za 700 milionů korun. Oprava jednoho kilometru v minulém roce vyšla na 16,25 milionu korun.  

„Také letos je nejvýznamnějším zdrojem financování u nových i přecházejících staveb Integrovaný regionální operační program. Významné prostředky poskytne také Státní fond dopravní infrastruktury a prostředky uvolněné státem v rámci podpory průmyslové zóny Solnice-Kvasiny,“ řekl mluvčí kraje Michal Friček

PŘEHLED: ŘSD chce opravit dvě desítky úseků dálnic a silnic prvních tříd v Královéhradeckém kraji

Tento rok chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravit v Královéhradeckém kraji 20 úseků silnic prvních tříd a dálnic. Vyplývá to z informací, které ŘSD zveřejnilo na svém webu. Ze všech naplánovaných oprav začala teprve jedna. Konkrétně jde o...

Velké opravy silnic prvních tříd připravuje i Ředitelství silnic a dálnic. Půjde o 29 úseků za celkem půl miliardy korun. V současné době už se pracuje na opravě kruhové křižovatky na silnici I/16 v Trutnově. Práce začala v listopadu loňského roku a potrvá minimálně do října roku 2022. Jde o celkovou rekonstrukci křižovatky včetně dělících a směrových ostrůvků a inženýrských sítí. Za práce ředitelství zaplatí 27,93 milionu korun.   

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky doprava, rekonstrukce, první, druhá, třída, Královéhradecký, kraj, investice, oprava, silnice, cesta, rok, mapa, výhled 2022, Královéhradecký kraj, ODS, Martin Červíček, Trutnov, Václav Řehoř, Jaroměř, Nové Město nad Metují, Královec

Kraj do silnic investuje půl druhé miliardy. Opraví 50 kilometrů silnic a deset mostů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.