Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sídliště Zelená Louka v Trutnově dočká změn. Město ho chce revitalizovat

Sídliště Zelená Louka v Trutnově by měla dostat nový kabát. Před samotnou realizací si nechá radnice zpracovat průzkum. V rámci něho chce město oslovit místní obyvatele, které mají svými názory přispět do samotného projektu. Výsledky průzkumu mají být hotové do konce letošního roku.

Na sídlišti Zelená Louka bydlí 6,3 tisíce obyvatel. „Je to rozsáhlé a složité území, které primárně plní funkci obytné čtvrti. To, jak se za poslední dekády formovala, již nevyhovuje současným trendům moderní rezidenční oblasti,“ přiznává starosta města Michal Rosa (ODS). Podle jeho slov bude budoucí projekt pracovat především s přírodou, která ho ze dvou stran obklopuje.  

Před samotnou realizací město provede průzkum. „Nechceme do projektu vstupovat s předpoklady a domněnkami, ale chceme načerpat informace přímo od obyvatel. O řadě problémů víme, ale zajímá nás stanovení priorit ze strany občanů. Proto na celém projektu spolupracujeme s odborníky,“ říká trutnovský starosta. 

Odpovědi veřejné ankety a místních zpracuje a sesbírá Dominika Potužáková, která vyhrála výběrové řízení. „Díky průzkumu získáme kvalitní podklady, které poslouží pro architektonicko-urbanistickou studii a následnou realizaci konkrétních projektů,“ vysvětluje Potužáková.  

Podle jejích slov má průzkum ukázat a zmapovat veřejné prostranství, najít problémy lokality, funkční místa a zohlednit požadavky místních obyvatel. Do průzkumu tak budou zařazena i konkrétní přání.  

Nejpozději na konci letošního roku chce město na základě získaných podkladů rozhodnout o dalším postupu a zpracování architektonicko-urbanistické studie. „Výstupy budou k dispozici v závěru roku, kdy s nimi seznámíme veřejnost. Podrobnosti k průzkumu i k celému projektu revitalizace Zelené Louky budeme postupně zveřejňovat na informačních kanálech města Trutnova,“ dodává Michal Rosa. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky sídliště, Trutnov, revitalizace, Zelená Louka, anketa, průzkum, město, bydlení, veřejné, prostranství, plán, Greenfield, projekt, Michal Rosa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště Zelená Louka v Trutnově dočká změn. Město ho chce revitalizovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.