Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Babí v Trutnově bude mít novou kanalizaci. Komplikace v dopravě by stavba způsobit neměla

Babí v Trutnově čekají velké změny. Radnice se rozhodla zainvestovat do nové kanalizace, rekonstrukce silnice a možná i nových chodníků. Nová kanalizační síť se začne stavět ještě letos. Společnost VaK Trutnov zahájí práce na přelomu března a dubna.

„Jelikož přes Babí nebude letos projíždět tak hustá doprava, protože silnice od Prkenného dolu až k Babí bude uzavřena z důvodu rozsáhlé opravy, jde o ideální načasování, kdy zde začít budovat novou kanalizační síť,“ zdůvodňuje práce Tomáš Hendrych (Piráti), místostarosta města Trutnova. 

Informace o konkrétním dopravním omezení a přesném časovém harmonogramu město zatím nezveřejnilo. Pouze se odkázalo na své sociální sítě, kde chce o důležitých omezeních pravidelně informovat.  

Hned po nové kanalizaci na řadu přijde právě Údržby silnic Královehradeckého kraje a trutnovské radnice. Město už od roku 2015 plánuje, že vystaví nové chodníky podél místní silnice. „Chtěli bychom ji začít realizovat společně s Údržbou silnic Královéhradeckého kraje, která zde chystá opravu vozovky. Je logické obě akce časově spojit, ovšem vše závisí na místních občanech,“ vysvětluje Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Podle radnice je třeba sehnat souhlas od všech občanů, které vlastní pozemky v okolí. 90 procent lidí zatím souhlasilo, to však nestačí na získání stavebního povolení.  

"Momentálně v lokalitě Babí není žádný chodník a jsme si vědomi, že frekvence dopravy se stále zvyšuje. Záleží nám na bezpečnosti našich občanů a snažíme se situaci vyřešit. Usilovně pracujeme na získání zbývajících souhlasů, protože bez nich nemůžeme v realizaci záměru pokračovat. Rádi bychom se se všemi vlastníky dohodli a výstavbu chodníku úspěšně dokončili," popisuje stav projektu trutnovský starosta. 

Ohodnoť článek

Foto annawaldl | Pixabay

Štítky Babí, Trutnov, kanalizace, silnice, chodník, investice, rekonstrukce, stavební, povolení, obyvatelé, doprava, Česká pirátská strana, ÚDRŽBA SILNIC Královéhradeckého kraje a.s., Michal Rosa, ODS, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babí v Trutnově bude mít novou kanalizaci. Komplikace v dopravě by stavba způsobit neměla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.