Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kdo vás přivezl? Bůh, odpověděl opilý muž. Nasedl do auta a před očima policistů odjel

Nejdřív nadávky, pak plivance na zaměstnance čerpací stanice na Jičínsku. Tak by se dalo popsat chování sedmatřicetiletého mladíka do příjezdu policejní hlídky. S tou sice spolupracoval, ale hned vzápětí nasedl do vozu a začal ujíždět. Nadýchal přitom 2,33 promile.

„Jičínští policisté přijali oznámení od obsluhy čerpací stanice, že se v jejím prostoru nachází zákazník, který odmítá opustit prodejnu, slovně obsluhu uráží, plive na ni a mimo jiné nemá nasazenou ochranu dýchacích cest,“ popisuje chování muže mluvčí policie Eliška Majerová.  

Hned po příjezdu bylo policistům jasné, že je muž pod vlivem. I přesto se k nevhodnému chování přiznal a s policisty spolupracoval. Hlídce však přišlo divné, že má na čerpací stanici zaparkované auto. Na otázku, kdo ho na místo přivezl, odpověděl, že Bůh. „Byl proto upozorněn, aby si zajistil odvoz a za volant neusedal,“ dodala mluvčí.

I přesto muž pod vlivem alkoholu do auta nasedl a vydal se na cestu. Za ním tak vyjeli i policisté, kterým se pokusil ujet. Zastavil až na další čerpací stanici. Tam se původně dechové zkoušce bránil, nakonec však svolil. „Byla mu naměřena hodnota 2,33 promile,“ řekla Majerová. Policisté mu proto další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz.  

Za jízdu pod vlivem alkoholu je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu může hrozit až rok za mřížemi, pokuta nebo odebrání řidičského průkazu na maximální dobu deseti let.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, JIčínsko, krimi, čerpací, stanice, doprava, alkohol, řidič, video, neuposlechnutí, agresivní, promile, podezření, čerpací stanice, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo vás přivezl? Bůh, odpověděl opilý muž. Nasedl do auta a před očima policistů odjel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.