Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Horská služba zachraňovala šest lidí z Labské louky. Šlo o tři dospělé a tři děti do sedmi let

O tom, jak mohou být Krkonoše v zimním období zrádné se přesvědčila skupinka turistů na Labské louce. Skupina tří dospělých a tří dětí ve věku od dvou do sedmi let se ztratila v neděli dopoledne. Kvůli počasí nebylo vidět na ani krok.

„Byli pouze 40 metrů od orientačních tyčí, přesto se dnes nedaleko Mohyly Hanče a Vrbaty ztratili. Jak ukazuje fotka z místa zásahu Horské služby, příčinou dezorientace byla nulová viditelnost,“ řekl mluvčí Horské služby Radek Zeman.  

Ze zásahu Horská služba zveřejnila na sociálních sítích fotografii. Na ní je patrné, že vidět nebylo ani na metr. Nízká viditelnost v kombinaci se sněhem, mlhou a větrem znemožnila skupině najít správnou cestu. Podle záchranářů se však lidé zachovali správně.  

„Neváhali a zavolali si Horskou službu o pomoc. I když nejdříve přes pevnou linku a teprve následně přes aplikaci Záchranka, kterou měl jeden ze členů skupiny nainstalovanou. Dva horští záchranáři je lokalizovali velice rychle a pomohli jim se v bezpečí dostat na Mísečky,“ popisuje Zeman. Celá akce trvala dvě hodiny. 

Horská služba v těchto dnech túry na hřebeny hor nedoporučuje. V Krkonoších aktuálně platí třetí stupeň lavinového nebezpečí. V Krkonoších je na hřebenech 80 až 120 centimetrů sněhu. Na některých svazích se podle Horské služby Krkonoše vytvořily nestabilní hranaté krystaly. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba ČR

Štítky horská, služba, Krkonoše, Labská, louka, značení, počasí, varování, KRNAP, foto, děti, turista, horská služba, Labská louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba zachraňovala šest lidí z Labské louky. Šlo o tři dospělé a tři děti do sedmi let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.