Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hradecká Tříkrálová sbírka vynesla rekordních 21 milionů korun. Téměř dvojnásobek minulého ročníku

Hradeckou sbírku v Královéhradeckém kraji pořádala diecéze v Hradci Králové. Té se během letošního ročníku podařilo vybrat rekordních 21,1 milionu korun. Diecéze v Hradci Králové pořádala veřejnou sbírku na celém území Královéhradeckého a Pardubického kraje. Peníze půjdou nemocným i do zahraničí. Letos se podařilo vybrat téměř dvojnásobek minulého ročníku.

„Do pokladniček koledníků a do statických kasiček v našem regionu lidé darovali celkem přes 20,1 milionu korun. Dalších téměř 670 tisíc jsou bezhotovostní dary na účet sbírky a on-line kasičky,“ řekla Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové. 

Diecéze Hradec Králové rozdělí peníze do několika projektů. Část skončí u charit v Červeném Kostelci, Ústí nad Orlicí, Chrudimi, Pardubicích nebo Hradci Králové. Další peníze pak půjdou i do Centra Klubko ve Dvoře Králové nad Labem, které podporuje pěstounské rodiny. Za vybrané peníze pak například Oblastní charita Nové Hrady u Skutče pořídí svozové auto pro imobilní klienty.  

Tradičně nemalá část peněz skončí i v zahraničí, kde podpoří dobročinné projekty pro chudé rodiny s dětmi a potřebné lidi v Indii.  

Dvojnásobek minulého ročníku  

Letošní ročník Tříkrálovské sbírky v Královéhradeckém a okolních krajích je rekordní. Podařilo se vybrat prakticky dvojnásobek oproti loňskému ročníku. V rámci něho diecéze v Hradci Králové získala 10,2 miliony korun. Kvůli pandemii se nemohlo koledovat. Jedinou možností, jak přispět, byla on-line nebo statická kasička.  

„Chtěla bych poděkovat všem dárcům za jejich solidaritu a štědrost. Vážíme si toho, že i v této nelehké době lidé myslí na nemocné a potřebné. Velké poděkování však patří i kolegům, koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při organizování. Kvůli pandemii bylo opět dost náročné sbírku zorganizovat,“ řekla ředitelka Diecézní charity Hradec Králové Anna Maclová

Letos se do Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi zapojily tisíce dobrovolníků, nejvíce pomáhali školáci, skauti, farníci, charitní zaměstnanci a další dobrovolníci. 

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky Tři králové, 6. leden, sbírka, tradice, Vánoce, omezení, online, charita, internet, K+M+B, výtěžek, diecéze, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, peníze, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Anna Maclová, Červený Kostelec, Pardubice, Ústí nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Tříkrálová sbírka vynesla rekordních 21 milionů korun. Téměř dvojnásobek minulého ročníku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.