Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nový hotel u Aldisu v Hradci Králové přivítá první hosty už letos v dubnu

Nový hotel před Kongresovým centrem Aldis v Hradci Králové otevře letos v dubnu. Ten nahradil starou a zchátralou budovu, která připomínala schody do nebe. Hotel od roku 2019 staví hradecká firma STAKO, která je jejím vlastníkem. Stejná společnost v krajském městě v roce 2010 otevřela také hotel Tereziánský dvůr.

V novém hotelu budou dva kongresové sály, VIP salónky a restaurace s oddělenou snídaňovou restaurací. Pro návštěvníky bude k dispozici 101 pokojů a také garáže a nekryté parkovací stání. V rámci hotelu vznikl i wellness se saunou, sprchami a odpočinkovou zónou a výhledem. Na stěnách interiéru budou k vidění urbanistické mapy od Josefa Gočára a další dekorativní prvky. 

Hotel chyběl především kvůli chybějícím ubytovacím kapacitám v kongresovém odvětví. Kvůli nedostatku volných pokojů během velkých kongresových akcí hrozilo, že se tato turistika přesune do vedlejších Pardubic.  

„Díky tomu, že jsme v Hradci realizovali podobný projekt a známe dobře kongresové prostředí, jsme do toho šli. Navíc jsem měl jako Hradečák a stavař vztek, že původní objekt na tak krásném místě chátrá a nic se dlouhou dobu neděje,“ shrnul svoje rozhodnutí Petr Kulda, majitel stavební firmy Stako.   

Výstavba hotelu je rozdělena na dvě etapy. V každé má vzniknout jedna budova se stovkou pokojů. „Jsem moc rád, že zastupitelé města na svém říjnovém zasedání schválili prodej pozemku, který je pro výstavbu druhé etapy hotelu Aldis nezbytný,“ říká Kulda. 

Nový čtyřhvězdičkový hotel nahradil starý dům, kterému místní neřekli jinak než schody do nebe. Byla to nedokončená stavba z devadesátých let. V poslední době však chátrala a lákala bezdomovce a časté uživatele drog. Původní stavba byla navržena pro Krajskou odborovou radu. V roce 1988 se z ní stala budova pro dělníky a poslední rekonstrukcí prošla v roce 1992. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto EA Congress Hotel Aldis

Štítky EA Congress Hotel Aldis, Hradec Králové, hotel, Aldis, vizualizace, ubytování, kongres, turistika, Kongresové centrum Aldis, Josef Gočár, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový hotel u Aldisu v Hradci Králové přivítá první hosty už letos v dubnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.