Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Ještě o víkendu si užijeme nového sněhu. Začátkem příštího týdne naměříme desítku nad nulou

Ještě během víkendu budou mít obyvatelé Královéhradeckého kraje možnost užít si nový sníh. Teploty se sice budou pohybovat nad bodem mrazu, sněhové přeháňky se však mohou objevit už v polohách nad 300 metrů. Začátkem příštího týdne se pak začne oteplovat a dorazí doslova jarní počasí.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně zataženo, místo oblačno. Přidá se slabý déšť nebo mrholení. Slabé sněžení meteorologové slibují jen v polohách nad 900 metrů. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi pět až osm stupňů Celsia. V Krkonoších a Orlických horách dnes bude kolem nuly.  

Více sněhu můžeme očekávat v první polovině týdne. Během soboty se objeví sněhové přeháňky už v polohách nad 300 metrů nad mořem. V nižších se bude jednat spíš o přeháňky smíšené. „Nejvyšší denní teploty se budou během soboty pohybovat mezi jedním až pěti stupni nad nulou,“ řekl Imrich Drapák z hradecké pobočky meteorologů.  

Podobná situace pak bude panovat i v neděli. Sníh se objeví v polohách nad 500 metrů, níže půjde spíš o déšť. Nejvyšší denní teploty se během neděle dostanou mezi dva až šest stupňů Celsia.  

Dlouhodobá předpověď pak slibuje výrazná oteplení. Jarní počasí se do Královéhradeckého kraje začne přesouvat hned po víkendu. V úterý pak mohou teploty atakovat hranici deseti stupňů nad nulou. Výrazně se oteplí i v noci. Začátkem nového týdne se budou noční teploty pohybovat v průměru kolem čtyř stupňů Celsia.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nancy Morris | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorologové, Královéhradecký, kraj, sníh, přeháňky, únor, zima, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, Krkonoše, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě o víkendu si užijeme nového sněhu. Začátkem příštího týdne naměříme desítku nad nulou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.