Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pro dealery z Hradce Králové si došla policie. Prodávali kokain za skoro půl milionu

Hradečtí kriminalisté ve spolupráci s celníky zadrželi čtyři osoby podezřelé z obchodování s drogami. Dva ze zadržených mužů jsou z Hradce králové a policie je obvinila z prodeje kokainu za téměř půl milionu korun. Při domovních prohlídkách u nich celníci zajistili i další drogy, anabolika a střelné náboje. V kraji se jedná o výjimečný případ, naposledy se tady obchod s kokainem řešil v roce 2019.

Celníci na případu pracovali už od ledna loňského roku. Dealery kokainu zadrželi ve spolupráci s policisty během razie ve druhé polovině ledna. Akce se kvůli bezpečnosti účastnila i skupina operativního nasazení.

Případ si pak převzali kriminalisté hradecké krajské policie. Ti nakonec obvinili dva třiatřicetileté muže z Hradce Králové z prodeje 340 gramů kokainu téměř za půl milionu korun.

Při domovních prohlídkách policisté s celníky našli ještě dalších třicet gramů kokainu, šedesát gramů konopí, předměty pro distribuci drog, látky s anabolickým a hormonálním účinkem a téměř dvě stě nábojů. Dále na místě zadrželi skoro padesát tisíc korun v hotovosti a osobní vozidlo v hodnotě tři sta tisíc korun, "dodala policejní mluvčí Iva Kormošová.

První obviněný muž měl od roku 2016 do poloviny ledna prodat kokain minimálně patnácti lidem nejméně v 289 případech. Celkem šlo téměř o tři sta gramů drogy za 380 tisíc korun.

Druhý, o půl roku starší měl v polovičních případech poskytnout minimálně deseti jiným osobám čtyřicet gramů kokainu za částku osmdesát tisíc korun.

Staršímu dealerovi hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět let nebo peněžitý trest. „Mladšímu za spáchání zločinu hrozí vězení na dva až deset let. Oba jsou stíháni na svobodě,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, kriminalisté, celníci, policisté, dealeři, kokain, drogy, konopí, náboje, razie, vězení, obvinění, policie, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro dealery z Hradce Králové si došla policie. Prodávali kokain za skoro půl milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.