Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zrušení povinnosti prokazovat očkování se týká i skiareálů. Vlekaři rozhodnutí vítají

Asociace horských středisek (AHS) zrušení některých opatření proti šíření koronaviru od středy vítá. Lze očekávat zvýšení návštěvnosti lyžařských areálů. Vláda k 9. únoru zruší povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu.

"Pro nás je to jednoznačně pozitivní, považujeme to za rozumné řešení. Byť velká část lidí se s opatřeními dokázala srovnat, tak návštěvnost je někde až o 30 procent nižší. Odrazovalo to i polskou a německou klientelu," řekl ředitel AHS Libor Knot.

Podle něj asociace začne o změnách co nejdříve informovat. "Od příštího týdne to začneme propagovat nejen směrem k českým občanům, ale i směrem k Polsku a Německu. Myslím, že reakce návštěvníků bude rychlá. Neočkovaní, kteří se báli přijet na hory vzhledem k tomu, že nechtěli porušovat opatření, si to s velkou pravděpodobností určitě víkend po 9. únoru nenechají ujít," řekl Knot.

Lyžařská střediska v ČR kraji hlásí po sněžení v minulých dnech nejlepší podmínky zimní sezony. V pondělí 7. února začínají jarní prázdniny a už v pátek 4. února mají školy pololetní prázdniny. "Vzhledem k tomu, že začínají jarní prázdniny, je to pro nás dobrý zpráva. Očekáváme, že to bude mít pozitivní dopad na návštěvnost areálů," řekl Knot.

Vláda příští týden zruší povinnost předkládat covidové certifikáty

Vláda k příští středě 9. února zruší povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu-19 pro využívání služeb a vstup na kulturní, sportovní a další akce. Současně kabinet počítá s tím, že na únorové schůzi Poslanecké...

Vláda k příští středě zruší povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu-19 pro využívání služeb, vstup do restaurací a na kulturní, sportovní a další akce. Ve středu večer to řekl premiér Petr Fiala (ODS). Nejvyšší správní soud zrušil ve středu v aktuálně platném mimořádném opatření ministerstva zdravotnictví povinnost prokazovat očkování nebo prodělanou nemoc před vstupem do restaurací, klubů či heren a při ubytování v hotelech. Podle premiéra kabinet nerozhodl pod tlakem soudního verdiktu, ale na základě doporučení odborníků.

Podnikání v turistickém ruchu výrazně poznamenala v minulé zimní sezoně omezení v souvislosti s šířením koronavirové infekce. Kvůli vládním opatřením zůstaly hotely, lyžařská střediska a další služby v zemi většinu uplynulé zimní sezony zavřené.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ivabalk | Pixabay

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, vláda, hory, Krkonoše, Orlické, Tečka, potvrzení, očkování, certifikát, turismus, skiareál, sjezdovka, lyžař, COVID-19, lyžařské středisko, jarní prázdniny, Polsko, Německo, Petr Fiala, ODS, Nejvyšší správní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrušení povinnosti prokazovat očkování se týká i skiareálů. Vlekaři rozhodnutí vítají  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.