Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V obci Jasenná hořel rodinný dům. Nikomu se nic nestalo, škoda jde ale do milionů

V obci Jasenná na Náchodsku včera hořel rodinný dům s dílnou. Požár zaměstnal sedm jednotek hasičů. Nikomu se naštěstí nic nestalo, škoda na majetku se předběžně vyšplhala na tři a půl milionu korun. Příčina požáru se nyní vyšetřuje.

Sedm jednotek hasičů vyrazilo včera odpoledne po čtrnácté hodině k požáru přístavku rodinného domu s dílnou v obci Jasenná. Požár se začal šířil z prostoru dílny po dřevěné stropní konstrukci směrem do dalších částí domu. Plameny poškodily větší část objektu.

Hasiči museli rozebrat střešní konstrukci, aby mohli dohasit skrytá ohniska požáru. Během zásahu museli použít dýchací přístroje a vodu dováželi k místu kyvadlově.

Aby měli zasahující hasiči na místě dostatek dýchací techniky, přijel z královéhradecké centrály protiplynový kontejner,“ doplnila tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Plameny se ji podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách hašení. Dohled nad požářištěm pak převzala místní jednotka dobrovolných hasičů. Během zásahu nebyl nikdo zraněn a ani v objektu se nenacházela žádná osoba.

Odhadovaná škoda byla předběžně vyčíslena na tři a půl milionu korun. „Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, na ohledání požářiště bude spolupracovat vyšetřovatel hasičů s odborníky z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče,“ dodala mluvčí.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jaroměř, Náchod a Hradec Králové a JSDH Jasenná, Černilov, Opočno a České Meziříčí.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Náchodsko, Jasenná, požár, hasiči, rodinný dům, dílna, škoda, jednotky, dobrovolníci, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obci Jasenná hořel rodinný dům. Nikomu se nic nestalo, škoda jde ale do milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.