Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lednové vyjádření zastupitele Hanouska chce ředitel Sionu řešit právní cestou. Požaduje omluvu

, aktualizováno 1. února 2022, 17:11

V posledních dnech už vše naznačovalo tomu, že spor soukromé školy Sion a města Hradec Králové je u konce a obě instituce dojdou ke vzájemnému kompromisu. Nyní to však vypadá, že bude pokračovat minimálně v osobní rovině. Olej do ohně měl přilít zastupitel Martin Hanousek (Zelení), který na lednovém jednání označil Sion a jeho ředitele za dlužníka. Ředitel školy Denis Doksanský požaduje omluvu a vše chce řešit právní cestou.

Ředitel soukromé školy Sion Denis Doksanský informoval naší redakci o tom, že požaduje omluvu od zastupitele Martina Hanouska. Písemnou výzvu zaslal přímo jemu a prostřednictvím datové schránky také celému zastupitelstvu. Hanousek totiž na lednovém jednání řekl, že je Sion i jeho ředitel v pozici dlužníka vůči městu. To však podle Doksanského není pravda.  

„Celou věc jsem předal právním zástupcům, kteří ji prověřili a shledali, že tyto výroky jsou nepravdivými a dehonestujícími. V žádném ohledu se nezakládají na skutečnosti a poškozují jak Sion, tak mou osobu. ZŠ Sion i Sion školy mají uhrazeny veškeré závazky vůči Statutárnímu městu Hradec Králové, ZŠ Mandysova i dalším organizacím s městem spojenými,“ napsal Doksanský ve svém prohlášení redakci.  

Záležitostí případné pomluvy se má nyní zabývat právní kancelář, která Sion zastupuje. Ta má podle Doksanského Hanouskovi zaslat předžalobní výzvu.  

V odpovědi, kterou Martin Hanousek poslal redakci Hradecké Drbny poukázal na to, že se o výzvě dozvěděl dřív z médií než od pana ředitele. „Měl jsem čas to pročíst zatím rychle. Přijde mi to od pana Doksanského dost divoká úvaha, konstrukce. Vnímám to jako jeho klasickou snahu odvádět pozornost od problémů jeho a SIONu - aktuálně od neoprávněného využívání městské nemovitosti,“ napsal zastupitel.

V minulosti už spor u soudu téměř skončil  

Informace o tom, že musí Sion opustit prostory ZŠ Mandysova přišla v polovině září. Prakticky ihned po vypovězení nájemní smlouvy Doksanský veřejně uvedl, že školu během školního roku stěhovat nebude. „Počítáme s tím, že tyto prostory neopustíme a budeme v nich do konce školního roku. A to i za cenu dalších komplikací. Není v našich silách školu přestěhovat uprostřed školního roku,“ řekl v září ředitel.      

Ačkoliv ředitel stále opakoval, že do soudního sporu s městem jít nechce. I přesto si nechala soukromá škola zpracovat právnickou analýzu nájemní smlouvy a celé situace. Ta měla být podkladem pro případný soudní spor.  

Nakonec k žádnému soudnímu sporu nedošlo. Podle dostupných informací se měl spor o prostory vyřešit vzájemnou dohodou, kterou písemně potvrdilo jak vedení Hradce Králové, tak ředitel Sionu Denis Doksanský. Škola se tak zatím stěhovat nemusí a může počkat, než dokončí stavbu své nové budovy. Ta bude hotová nejpozději do června. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Martina Hanouska

Štítky škola, Sion, Martin Hanousek, Zelení, zastupitelstvo, jednání, soud, spor, Denis Doksanský, urážka, omluva, výzva, Hradec Králové, školní rok, soudní spor, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lednové vyjádření zastupitele Hanouska chce ředitel Sionu řešit právní cestou. Požaduje omluvu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.