Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z Hradce Králové odchází gólman Štěpán Lukeš. Z vyjednávání jsem zklamaný, přiznává manažer klubu

Prakticky uprostřed extraligové sezóny dochází v kabině Mountfieldu HK k velkým změnám. Z domácího ledu odchází gólman Štěpán Lukeš. Toho do konce sezony nahradí Filip Novotný. Hradecký klub se na takzvaném trejdu brankářů domluvil s karlovarskou Energií. Vyjednávání Lukeše však nepovažuje za férové.

Podle oficiálního vyjádření klubu měl Mountfield zájem o to, aby Štěpán Lukeš pod Bílou věží pokračoval i v dalším období. Proto začalo s hráčem a jeho agentem vyjednávání o případném prodloužení smlouvy. To však trvalo nestandardně dlouho, jelikož Lukeš čekal na vyjádření k nabídce ze zahraničí.  

„Již od října loňského roku jsme se Štěpánem a jeho agentem jednali o nové smlouvě. Vyhověli jsme jim v tom, že počkáme do konce kalendářního roku na zjištění zájmu zahraničních klubů o Štěpána,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček

Podle jeho slov Lukeš s manažerem několikrát klubu potvrdili, že s nikým jiným v extralize vyjednávat nebudou. Když pak varianta zahraničního angažmá padla, dozvěděl se hradecký klub, že má podepsanou smlouvu v jiném extraligovém klubu.  

„Na základě této skutečnosti jsme se rozhodli pro jeho trejd už v aktuálně probíhající sezóně. Musím přiznat, že jsem z tohoto jednání a chování velmi zklamaný,“ dodává Kmoníček. 

Štěpán Lukeš odchytal za Mountfieldu 54 extraligových utkání, ve 29 z nich pomohl svému týmu k výhře. Naposledy v nedělním duelu s Vítkovicemi. „Je před námi rozhodující část sezóny a domníváme se, že je lepší mít v týmu hráče, kteří chtějí hrát za náš klub a jsou schopni se maximálně koncentrovat na svůj výkon,“ říká generální manažer.  

To, zda bude Filip Novotný pro Hradec Králové dobrou posilou ukáže až čas. Jeho dorostenecké roky jsou ale spojeny s jihlavskou Duklou. V juniorce následoval přesun do Sparty, ale na Vysočinu se v průběhu další kariéry ještě několikrát vrátil. Během mládežnických let pravidelně reprezentoval Česko, a to i na mistrovství světa do 18 nebo 20 let. Na tom prvním byl navíc vyhlášen jedním ze tří nejlepších hráčů svého týmu. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield, HK, Hradec Králové, hokej, trejd, Karlovy Vary, Energie, brankář, gólman, výměna Štěpán Lukeš, Filip Novotný, sport, Štěpán Lukeš, Mountfield Hradec Králové, Aleš Kmoníček, Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Vítkovice Ridera, HC Sparta Prah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Hradce Králové odchází gólman Štěpán Lukeš. Z vyjednávání jsem zklamaný, přiznává manažer klubu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.