Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Paliva v Česku opět zdražila. Ceny jsou nejvýše od konce loňského roku

Pohonné hmoty v České republice jsou nejdražší od loňských Vánoc. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se prodává za průměrných 36,20 koruny. Litr nafty za 35,13. Nejlevnější tankování v Královéhradeckém kraji stále zůstává v Milovicích a Hradci Králové.

Pohonné hmoty zlevňovaly od konce loňského listopadu, kdy dosáhly svých několikaletých maxim. V půlce ledna se ale trend zlomil a paliva začala opět zdražovat. Před rokem byl benzin v Česku téměř o osm korun levnější. Za diesel koncem loňského ledna platili řidiči o 7,80 koruny méně než v současnosti. 

Nejlevnější benzin nyní tankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 35,83 koruny. Nafta je nejlevnější v Ústeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 34,72 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 37,31 koruny. Nafta se tam tankuje za 36,30 Kč za litr. 

V Královéhradeckém kraji je podle serveru ceskybenzin.cz nejlevnější benzín v Hradci Králové na Rašínově třídě. Za litr Naturalu 95 zde řidiči platí 33,90 koruny. Jen o 20 haléřů dráž natankují řidiči v Horním Dehtově u Dvora Králové nad Labem. Některým řidičům se pak může vyplatit zajet za polské hranice. Kudowa-Zdrój nabízí litr benzinu za 33,68.  

Naopak nejlevnější nafta je v Milovicích u Hořic a Trutnově v Královédvorské ulici. Za litr tam řidiči platí 32,90 koruny.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alex Fox | Pixabay

Štítky benzín, nafta, Natrual 95, deisel, pohonné, hmoty, doprava, čerpací, sta, Česko, motorová nafta, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Vánoce, Milovice, Praha, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v Česku opět zdražila. Ceny jsou nejvýše od konce loňského roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.