Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD vyhlásilo nové výběrové řízení na stavbu dálnice D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy

, aktualizováno 27. srpna 2018, 13:49

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vyhlásilo nové výběrové řízení na stavbu dálnice D35 v úseku Opatovice nad Labem – Časy. Cílem prý je zahájení výstavby na jaře 2019, tak aby bylo možné dálnici zprovoznit současně s navazujícím úsekem Časy – Ostrov v celkové délce 27 kilometrů.

Původní výběrové řízení bylo v červenci zrušeno Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. ŘSD rozhodnutí Úřadu prý respektuje, nicméně s ním nesouhlasí a hodlá proti němu podat žalobu. Aby nedošlo k výraznějšímu časovému skluzu výstavby tohoto důležitého úseku dálnice D35, připravilo ŘSD novou veřejnou soutěž. 

Zadávací řízení bylo zahájeno 20. srpna odesláním oznámení o zahájení veřejné zakázky do Věstníku veřejných zakázek a Úředního věstníku EU. Otevírání nabídek lze očekávat 29. srpna Všechny zákonem předepsané kroky tendru chce ŘSD ČR projít tak, aby stavbu bylo možno začít realizovat hned se začátkem stavební sezóny 2019.

„Ředitelství silnic a dálnic v mezičase mimo jiné dokončí záchranný archeologický výzkum, což umožní zkrátit původní lhůty výstavby o 12 měsíců oproti zrušené soutěži a tím minimalizovat časové ztráty, abychom mohli úsek mezi Opatovicemi nad Labem a Časy zprovoznit současně se sousedním úsekem Časy – Ostrov, což by znamenalo dohromady více než 27 kilometrů“, řekl k novému výběrovému řízení generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky dálnice, D35, výběrové řízení, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Opatovice nad Labem, Dálnice D35, stavba, Evropská unie, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Jan Kroupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD vyhlásilo nové výběrové řízení na stavbu dálnice D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.