Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

FOTO: Tým hasičů z Královéhradeckého kraje vybojoval třetí místo na MČR v požárním sportu

Liberecké Mistrovství České republiky v požárním sportu je minulostí. Od pátku 24. do neděle 26. srpna byly k vidění v místní Home Credit Areně a SportParku skvělé sportovní výkony, které předváděli profesionální i dobrovolní hasiči. Svými výsledky se mezi ostatními blýsklo také reprezentační družstvo profesionálních hasičů z Královéhradeckého kraje.

Krajský výběr si z republikové soutěže přivezl kromě bronzu mezi profesionálními sbory také další dva cenné kovy. Hasiči z Královéhradeckého kraje se stali vicemistry republiky ve štafetách na 4x100 m s překážkami a Martin Lidmila se v boji o titul o absolutního mistra ČR v běhu na 100 m s překážkami umístil na třetí pozici. 

Od pátečního výstupu do 4. podlaží cvičné věže drželi krajští hasiči mezi všemi sbory HZS průběžnou čtvrtou pozici. Na třetí příčku se tým posunul během sobotního dne, a to díky běhu na 100 m s překážkami a štafetě 4x100 m s překážkami. Právě v nich zacinkaly reprezentačnímu družstvu první medaile. Martin Lidmila postoupil po napínavém semifinále do finálového rozběhu, kde vybojoval titul II. vicemistr České republiky v běhu na 100 m s překážkami. Štafeta B HZS Královéhradeckého kraje pak zaběhla bezchybný závod, díky čemuž získala stříbrnou medaili.

Průběžné třetí místo si nakonec krajský výběr uhlídal i při poslední disciplíně, kterou byl v neděli požární útok. V něm skončili sice hasiči z Královéhradeckého kraje na 6. místě, ale i tak jim výsledek stačil na celkový bronz. Po dlouhé sérii čtvrtých míst, která si vozili z republikových soutěží posledních několik let, se jim podařilo dostat se na stupně vítězů. V celkovém pořadí mezi profesionálními sbory zvítězilo družstvo HZS Plzeňského kraje a na druhém místě se umístil HZS Moravskoslezského kraje.

Tisková zpráva | Foto HZS ČR

Štítky HZS, požární sport, Liberec, soutěž, Královéhradecký kraj, Česko, Home Credit Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tým hasičů z Královéhradeckého kraje vybojoval třetí místo na MČR v požárním sportu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.