Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli sněhu měli hasiči plné ruce práce. Počasí komplikovalo především dopravu

Pro část Královéhradeckého kraje stále platí varování před sněhem. Nejvíc ho napadlo včera dopoledne a pak během večera. Počasí tak komplikovalo především dopravu. Na řadě míst se bouralo. Hasiči za včerejšek vyjížděli k 31 událostem. Ve většině případů se jednalo právě o dopravní nehody. Většina nehod se obešla bez zranění.

Na střeše vedle silnice skončilo osobní auto v Bolehošťské Lhotě na Rychnovsku. Při nehodě navíc narazilo do stromu. „Hasiči zajistili vůz proti vzniku požáru, zkontrolovali ho, jestli nedochází k úniku provozních kapalin a zároveň museli odstranit poškozený strom,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová

K nehodám osobních aut museli během dne hasiči i do Trutnova, Smržova nebo Janovic. „V dopoledních hodinách zasahovali profesionální hasiči ještě u jedné dopravní nehody, ve Dvoře Králové nad Labem se srazila celkem čtyři vozidla,“ dodala mluvčí.  

Nehody nákladních aut a autobusů  

Krátce před půlnocí boural v obci Prasek linkový autobus, ve kterém cestovalo devět cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn. Řidič sjel mimo silnici a zůstal viset na krajnici odkud nemohl vyjet. Na místo musel přijet speciální vyprošťovací vůz a evakuační autobus z Hradce Králové.  

Další větší nehoda se stala na dálnici D11 u Chlumce nad Cidlinou. Kolem osmé hodiny večer dostal na 64. kilometru dálnice řidič kamionu smyk a na dvě hodiny zablokoval směr do Hradce Králové. Situaci na D11 kromě uvízlého kamionu navíc komplikovala cisterna, která zůstala stát na krajnici a bránila kamionu v manévrování. 

Převrácený kamion vedle silnice museli hasiči řešit i na Hradecku, konkrétně v Černilově. „Profesionální královéhradečtí hasiči z centrální stanice a JSDH Černilov zabezpečili místo události, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a vraceli se zpět na základnu,“ řekla mluvčí. Řidič vyvázl bez zranění. 

Sníh může padat ještě během celého dne 

První stupeň varování meteorologů před sněhem platí pro některá místa Královéhradeckého kraje ještě dnes. V platnosti má být do 17:00. Jde především o Trutnovsko, Náchodsko, Rychnovsko, Krkonoše a Orlické hory. „V polohách přibližně nad 500 m se očekává tvorba sněhových jazyků,“ varují meteorologové.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, zásah, počasí, auto, kamion, autobus, Královéhradecký, kraj, sníh, komplikace, doprava, nehoda, foto, havárie, silnice, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové, Černilov, Dálnice D11, Trutnov, Smržov, Janovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli sněhu měli hasiči plné ruce práce. Počasí komplikovalo především dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.