Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znáte někoho, kdo by si zasloužil cenu ředitele Správy KRNAP? Do konce února ho můžete nominovat

Na jaře se bude udílet Cena ředitele Správy Krkonošského národního parku. Ocenění pro osobnosti, které se zasloužily o rozvoj regionu Krkonoš v jakékoli oblasti, především na poli ochrany přírody, vědy, výchovy a vzdělávání nebo třeba záchrany lidí v horách. Do konce února může veřejnost posílat svoje tipy na laureáty.

Cena ředitele Správy Krkonošského národního parku se letos bude předávat už po dvanácté. Je tradičně udělována konkrétním osobnostem, které se významným způsobem zasloužily o rozvoj Krkonošského národního parku a regionu Krkonoš. Jedná se o symbolické ocenění práce či občanských aktivit jednotlivců. Cena není spojená s žádnou finanční odměnou, jedná se o čestné vyznamenání. Laureát obdrží diplom a sošku, která představuje nejstarší známou podobu ducha hor Krakonoše/Rübezahla podle mapy Martina Helwiga.

Svoje tipy na laureáty vyznamenání mohou lidé z řad veřejnosti posílat písemně či e-mailem na Správu KRNAP. „Nominace by měly obsahovat jméno navrhovaného člověka, stručné v několika odstavcích zdůvodnění nominace, kontakt na navrhovatele a nejlépe také kontakt na nominovaného,“ vysvětluje mluvčí KRNAP Radek Drahný. Uzávěrka nominací za rok 2021 je 28. února 2022. Ceny se budou udílet ve čtvrtek 21. dubna 2022. 

Cenu ředitele Správy KRNAP v loňském roce obdrželi David Mlejnek-hospodář, Jan Červinka- horolezec, Jiří Daněk (in memoriam) - obnovitel drobných sakrálních staveb, Jiří Rohlík - kartograf a vydavatel map, Karel Hroch- lesník, Rautis, a. s. - výrobce tradičních vánočních ozdob, Vladimír Paudera - bývalý člen Horské služby Krkonoše.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KRNAP

Štítky Královéhradecký kraj, Krkonoše, KRNAP, cena, zásluhy, ocenění, nominace, hory, příroda, vyznamenání, laureát, Správa Krkonošského národního parku, Krkonošský národní park, Jan Červinka, Karel Milota, Jiří Daněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znáte někoho, kdo by si zasloužil cenu ředitele Správy KRNAP? Do konce února ho můžete nominovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.