Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zfetovaný řidič ujížděl před hlídkou strážníků a naboural. V nemocnici skončila jedenáctiletá dívka

Rozum zůstává stát nad pětatřicetiletým mužem, který ohrozil své tři spolujezdce. Jelikož na Riegerově náměstí v Hradci Králové nerespektoval zákaz odbočení, rozhodla se ho zastavit hlídka městské policie. Té však začal ujíždět do Kuklen a chtěl pokračovat na dálnici. Nezvládl však kruhový objezd a se svým vozem naboural. V nemocnici nakonec skončila jeho jedenáctiletá spolujezdkyně.

„Na Pražské třídě řidič nezvládl řízení a naboural do kamenného kruhového objezdu. Ten nakonec přelétl a skončil ve svodidlech. Když muž za volantem zjistil, že vozidlo je nepojízdné, pokusil se z něho utéci,“ popisuje mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Na výzvu strážníků nereagoval. Zastavila ho až namířená služební zbraň.  

Následně hlídka strážníků zjistila, že ve voze necestoval sám. Mezi dalšími cestujícími byla i žena s mladou dívkou a chlapec. Ten z vozidla odmítl vystoupit. Stejně jako řidiče ho ale přesvědčila namířená služební zbraň. Nikdo se při nehodě viditelně nezranil, ale nejmladší z cestujících preventivně skončila v nemocnici.  

Na místo dorazila i státní policie, která si řidiče převzala k došetření. „Podrobili jsme ho dechové zkoušce s negativním výsledkem. Orientační test na drogy měl však pozitivní na amfetamin a metanfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu muž odmítl,“ řekla mluvčí státní policie Iva Kormošová.  

Z evidence se navíc zjistilo, že muž není držitelem řidičského průkazu. Na svém kontě má navíc dva zákazy řízení. Aby toho nebylo málo, jeho vozidlo nemělo technickou a registrační značky patří jinému vozu.  

Svou jízdou a nehodou způsobil celkovou škodu za 27 tisíc korun. Přestupek odmítnutí se podrobit vyšetření následně předají správnímu úřadu, kde muži hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz řízení na jeden až dva roky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, strážník, městská, Hradec Králové, video, drogy, řidiči, ujet, zbraň, zranění, mladá, dívka, zatčení, Kukleny, doprava, nemocnice, Kuklen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Zfetovaný řidič ujížděl před hlídkou strážníků a naboural. V nemocnici skončila jedenáctiletá dívka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.