Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž tankoval a odjížděl bez placení. Musel jsme to udělat, kvůli pandemii jsem přišel o práci, tvrdil policii

Policie obvinila dvaatřicetiletého muže, který měl minimálně osmkrát na trase z Prahy do Hradce Králové natankovat a odjet. Na čerpací stanici vždy přijel v černém osobním voze Mercedes-Benz Viano. Celkem způsobil škodu za necelých 20 tisíc korun. Při výpovědi uvedl, že ho pandemie dostala do tíživé situace.

„Přijatá oznámení se vždy týkala stejného řidiče i vozidla s poznávací značkou, která byla z kraje srpna v Hradci Králové nahlášena jako odcizená,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Z kamerových záznamů policie zjistila, že se v době krádeží po dálnici pohybovalo stejné vozidlo s jinou registrační značkou. Vyšlo tak najevo, že pachatel používal dvě sady značek.  

„Majitel auta se na výzvu k podání vysvětlení dostavil na služebnu. Dokonce ve shodném oblečení, jako měl pachatel zachycený na kamerových záznamech téměř při všech krádeží na sobě,“ vysvětluje mluvčí. Pod tíhou důkazů se ke všem případům přiznal.  

Tankovat bez zaplacení se prý rozhodl kvůli tíživé situaci, do kterého ho dostala současná pandemie. Řidič měl údajně ztratit své zaměstnání a zůstal bez peněz. Aby mohl dojíždět z Jeseníku do Německa, kde si sehnal nové zaměstnání, nezbylo mu nic jiného než tankovat bez zaplacení.  

I přesto muži hrozí až dva roky za mřížemi.  

Ohodnoť článek

Foto ElasticComputeFarm | Pixabay

Štítky řidič, krádež, benzín, nafta, benzinová, čerpací, stanice, policie, krimi, Hradec Králové, Praha, pátrání, trest, zaměstnání, pandemie, Mercedes-Benz Viano, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž tankoval a odjížděl bez placení. Musel jsme to udělat, kvůli pandemii jsem přišel o práci, tvrdil policii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.