Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Sníh se na Štědrý den objeví jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty vystoupají k devíti stupňům

Ani během letošních Vánoc si v nižších polohách sněhuláka nepostavíme. Podle meteorologů bude sněžit opravdu jen ojediněle. Sněhovým podmínkám nepřispějí ani maximální teploty, které se na Štědrý den dostanou až k devíti stupňům Celsia.

Ještě dnes bude převážně oblačno až zataženo. Odpoledne se na některých místech vyskytnou sněhové přeháňky. Ty budou ve vyšších polohách postupně přecházet v mrznoucí déšť. Nejvyšší denní teploty se během odpoledne dostanou maximálně k plus dvěma stupňům Celsia. Naopak na horách klesnou i k minus šesti.  

Pro dnešní den je navíc vydaný první stupeň nebezpečí před vznikem ledovky a silným větrem. Varování meteorologů platí pro celou Českou republiku. Riziko námrazy pomine na Štědrý den dopoledne, silně foukat bude až do pátečního večera.  

Na Štědrý den by mělo sněžit jen ojediněle. A to především dopoledne. „K večeru očekáváme sněhové přeháňky v polohách nad 800 metrů,“ řekl za hradeckou pobočku meteorologů Tomáš Popelka. Velkým překvapením budou maximální teploty. Ty se v maximech dostanou mezi pět až devět stupňů Celsia.  

V sobotu se dá očekávat většinou oblačná nebo zatažená obloha a na většině míst i slabý déšť. Nejvyšší teploty se přes den dostanou k šesti stupňům. Mrazivý nebude ani druhý svátek vánoční. Během neděle se budou teploty pohybovat od plus jednoho k pěti stupňům Celsia.  

Ohodnoť článek

Foto Gareth Baker | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Štědrý, den, Vánoce, počasí, předpověď, svátky, zima, prosinec, ČR, varování, meteorolog, ČHMU, Štědrý den, stupeň Celsia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh se na Štědrý den objeví jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty vystoupají k devíti stupňům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.