Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Ministr vnitra Jan Hamáček navštívil Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje

, aktualizováno 23. srpna 2018, 14:11

Ministr vnitra a 1. místopředseda vlády pověřený řízením ministerstva zahraničních věcí Jiří Hamáček (ČSSD) poprvé ve své funkci oficiálně navštívil Královéhradecký kraj. V rámci dnešní návštěvy strávil téměř dvě hodiny svého dopoledního programu prohlídkou Krajského ředitelství policie.

Vedení Královéhradecké policie ministra nejprve informovalo o vývoji kriminality v kraji. „V Královéhradeckém kraji došlo od roku 2012 do konce loňského roku k poklesu počtu evidovaných trestných činů o 3 555, což představuje pokles o 32,96 %. Ve stejném období se nám podařilo zvýšit objasněnost evidovaných trestných činů, a to o 17,13 %, což řadí zdejší oblast k těm bezpečnějším v rámci celé České republiky,“ uvedl po jednání s ministrem vnitra David Fulka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Prezentována byla rovněž policejní spolupráce s Polskou republikou, a to na konkrétních příkladech. 

Krátce po skončení jednání si Jan Hamáček (ČSSD) prohlédnul odborné pracoviště genetiky. „Toto vysoce odborně specializované pracoviště pomohlo k objasnění značného množství případů té nejzávažnější trestné činnosti spáchané nejen v teritoriu Královéhradeckého a Pardubického kraje, které jsou tomuto královéhradeckému pracovišti místně příslušné, ale i případů celorepublikové sériové trestné činnosti, které u nás byly realizovány,“ uvedli policisté v tiskové zprávě.

Jen vloni provedlo pracoviště 1208 znaleckých zkoumání a v meziročním srovnání počet požadavků narůstá o přibližně 10 až 20 %. „Nároky na kriminalistické znalce v odvětví genetiky jsou velmi vysoké, což se týká teoretických znalostí, ale i speciálního vysokoškolského vzdělání, či praktických dovedností. Například odborná příprava jednoho znalce tak trvá minimálně dva roky a ne každý kandidát se dostane až ke kvalifikačním zkouškám na Kriminalistickém ústavu Praha,“ upřesňuje David Fulka. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, ministr vnitra, Královéhradecký kraj, prohlídka, inspekce, policie, Jan Hamáček, ČSSD, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, kriminalita, Česko, Polsko, Kriminalistický ústav Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr vnitra Jan Hamáček navštívil Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.