Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Změna přednosti. Řidiči jedoucí po hlavní do Jaroměře budou dávat přednost autům z dálnice

S otevřením nového úseku dálnice D11 z Hradce Králové se změní i systém dávání přednosti na hlavní silnici I/33 z Hradce Králové do Jaroměře. Řidiči jedoucí po státovce první třídy budou muset v Semonicích dávat přednost těm, kteří budou sjíždět z nové dálnice.

„Řidiči jedoucí v přímém směru po silnici č. I/33 ve směru na Hradec Králové nebo opačně ve směru na Jaroměř tedy budou nově dávat přednost řidičům sjíždějícím či najíždějícím na dálnici D11 na exitu JIH,“ informovala dnes mluvčí policie Eva Prachařová. Konkrétně jde o křížení silnic I/33 vedoucí do Jaroměře a III/2858 vedoucí k místnímu hřbitovu, nájezdu na dálnici a obci Rožnov.  

Na změnu úpravy přednosti bude ve všech směrech upozorňovat série reflexně označených dopravních značek. Ve směru z Hradce Králové na Jaroměř řidiči první minou už u motorestu Arkus v Černožicích. Ta bude upozorňovat na změnu přednosti. Další značení zakáže předjíždění. Postupně také dojde ke snížení maximální povolené rychlosti. Nejprve na 70 kilometrů v hodině, následně na 50 kilometrů. Stejná série dopravních značek bude umístěna i ve směru od Jaroměře.  

V prvních dnech změny režimu budou na místě asistovat policejní hlídky. „Současně apelujeme na všechny řidiče, aby byli vůči sobě jako účastníci silničního provozu co nejohleduplnější, sledovali dopravní značení a řídili se pravidly,“ dodává mluvčí Prachařová.   

Křižovatka bude vytížená především tranzitní dopravou  

Právě sjezd Jaroměř – jih bude poslední možností, kdy se kamiony mířící do Náchoda z dálnice D11 dostanou. Následující mimoúrovňová křižovatka na severu Jaroměře bude sloužit pouze osobní dopravě a automobilům do 12 tun a těžkým vozům jedoucím do Trutnova. Město chce tímto omezením předejít dopravním kolizím na kruhovém objezdu silnic I/33 a I/37.  

Dá se tak očekávat, že křižovatka v Semonicích bude ve špičkách vytíženým místem, kde se bude setkávat velké množství kamionů jedoucí na Náchod společně s řidiči, kteří pojedou do Jaroměře po staré trase.  

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky změna, přednost, I/33, Hradec Králové, Jaroměř, Semonice, křižovatka, tranzit, doprava, policie, značka, dopravní, kamion, dálnice, silnice, Dálnice D11, dopravní značka, Náchod, Rožnov, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna přednosti. Řidiči jedoucí po hlavní do Jaroměře budou dávat přednost autům z dálnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.