Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové opraví mateřskou školu Josefa Gočára. S pracemi se začne v létě

V následujících deseti letech chce Hradec Králové zrekonstruovat většinu svých mateřských škol. Jedna z prvních bude ta ve Škroupově ulici. Kromě částečné rekonstrukce rozvodů a nové dlažby dojde i na výmalbu a opravu jídelního výtahu nebo úpravy venkovního schodiště.

Rada města tento týden schválila vypsání výběrového řízení na společnost, která by si rekonstrukci vzala na starosti. Samotné práce mají začít začátkem letních prázdnin. „Vnitřní úpravy by měly být dokončeny ještě v srpnu, ostatní se bude dodělávat zhruba do podzimu,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

Děti i personál mateřské školy se dočkají například nové klimatizace a vzduchotechniky, nové dlažby, karmických obkladů a rozvodů vody. V rámci rekonstrukce se počítá i vymalování. „Vedle toho se opraví jídelní výtah nebo venkovní schodiště včetně ramp pro zásobování kuchyně,“ upřesňuje náměstek primátora Pavel Marek (ANO). Přesnou cenu rekonstrukce město zatím nemá. Počítá s částkou, která se vyšplhá na několik milionů korun.  

Mateřskou školu Josefa Gočára navštěvuje zhruba stovka dětí. Školka má čtyři třídy, které jsou postupně vybavovány moderním zařízením a nábytkem. Součástí vybavení tříd jsou také interaktivní tabule a dotyková obrazovka. Dominantou mateřské školy je prostorná zahrada se vzrostlou zelení a umělým kopcem, k zahradě patří i dětské hřiště s novými herními prvky, pískovištěm a bazénem.  

Ohodnoť článek

Foto MMOL

Štítky škola, mateřská, školka, Hradec Králové, rekonstrukce, Josef Gočár, děti, oprava, novinka, výběrové, řízení, mateřská škola, Alexandr Hrabálek, ODS, Pavel Marek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové opraví mateřskou školu Josefa Gočára. S pracemi se začne v létě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.