Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

ČEZ zdraží teplo na Trutnovsku. Domácnosti si připlatí i tisícovku ročně

Odběratelé tepla od společnosti ČEZ Teplárenská na Trutnovsku zaplatí příští rok za teplo zhruba o deset až 12 procent více. Účet za vytápění a ohřev vody domácnosti ve třípokojovém bytě při průměrné spotřebě 25 gigajoulů v roce 2022 vzroste přibližně o 1000 korun.

Pro třicetitisícový Trutnov a další okolní obce a města v Podkrkonoší, například Mladé Buky, Horní Maršov, Úpici či Svobodu nad Úpou, teplo dodává elektrárna v Trutnově - Poříčí, která spaluje uhlí a biomasu. V šestnáctitisícovém Dvoře Králové nad Labem má ČEZ uhelnou teplárnu, ve Vrchlabí provozuje plynové kotelny. Celkem ČEZ Teplárenská dodává na Trutnovsku teplo asi 15 600 domácnostem.

Do zdražení tepla se podle mluvčí promítají rostoucí ceny emisních povolenek a dále růst cen materiálu a práce. Konkrétní ceny tepla pro jednotlivé obce ČEZ zveřejní v lednu. Mluvčí energetiků Šárka Lapáčková Beránková upozornila na to, že ceny se odvíjejí od rozsahu sítě centrálního zásobování teplem a typu zdroje energie.

V Hradci Králové si lidé za teplo připlatí v průměru stokorunu

Městská společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové zvýší od 1. ledna cenu tepla o 8,48 procenta na 610,82 koruny za gigajoule (GJ) včetně DPH. Účet za teplo hradecké domácnosti ve třípokojovém bytě při průměrné spotřebě 25 gigajoulů příští...

Ve stotisícovém Hradci Králové společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové zvýší od 1. ledna cenu tepla o 8,5 procenta na 610,82 koruny za gigajoule (GJ) včetně DPH. Měsíčně si domácnost připlatí do 100 korun. Firma v krajském městě dodává teplo do 24 tisíc domácností. Do zvýšení ceny Tepelné hospodářství promítlo nárůst ceny tepla z Elektráren Opatovice (EOP), od nichž teplo nakupuje.

Teplárenské sdružení ČR dříve uvedlo, že meziroční zdražení ceny tepla může být až dvouciferné, a tedy nejvyšší za posledních 13 let. Za vytápění bytu by si lidé podle sdružení měli příští rok připlatit i několik tisíc korun. Důvodem je zdražování paliv a emisních povolenek.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, teplo, ceny, peníze, ČEZ Teplárenská, Trutnovsko, okres Trutnov, ČEZ, Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Úpice, Mladé Buky, Svoboda nad Úpou, Horní Maršov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ zdraží teplo na Trutnovsku. Domácnosti si připlatí i tisícovku ročně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.