Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký kraj má novou centrálu cestovního ruchu. Má zviditelnit region napříč republikou

Od prosince v Královéhradeckém kraji funguje nová příspěvková organizace – Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu. Ta má za cíl oživit turismus v regionu. Podle ředitele Martina Soukupa bude cílit především na zajímavé zážitky a pohodově strávený čas v kraji.

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu je příspěvková organizace Královéhradeckého kraje, který na její provoz plánuje ročně přispívat 14 miliony korun. 

„Náš úkol bude využít potenciál krásné přírody, kulturně-historických památek a příjemných lidí ve službách toho, aby se náš region zviditelnil nejen v Česku, ale i v zahraničí. Chceme k nám přilákat návštěvníky za zajímavými zážitky a za pohodově stráveným časem,“ říká Soukup. Podle jeho slov by mohlo pomoct využití méně známých míst. Tím by se v hlavní turistické sezoně ulehčilo Krkonoším a Českému ráji.  

Cílem nové centrály je koordinovat a rozvíjet turistické nabídky. Tvořit bude i kompletní marketing Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruku. „Budeme propojovat jednotlivé aktéry v regionu. Tedy oblastní destinační společnosti, obce, města, provozovatele ubytování, návštěvnická a informační centra, muzea, hrady a zámky a další,“ dodal Soukup. 

Pod krajskou centrálu nově spadá i činnost obecně prospěšné společnosti Revitalizace Kuks. Nově vzniklá organizace zaměstnala její pracovníky.  

„Cestovní ruch je oblastí různorodých aktérů, potřeb a očekávání. A právě koordinační, podpůrná a iniciační role krajské centrály cestovního ruchu by rozvoji a provázání různorodých záměrů měla pomoci. Její činnost bude hodně tvůrčí a kreativní. Na nové náměty, projekty a spolupráci se moc těším, řekla náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová (Východočeši).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Kotek

Štítky Královéhradecký, kraj, centrála, cestovní, ruch, marketing, organizace, příspěvková, turismus, sezona, ČR, zviditelnění, Krkonoše, Český ráj, Královéhradecký kraj, cestovní ruch, Martin Soukup, Česko, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj má novou centrálu cestovního ruchu. Má zviditelnit region napříč republikou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.