Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kolem Třebechovic pod Orebem bez zdržení. ŘSD dokončilo novou křižovatku

Od konce června letošního roku museli řidiči počítat s tím, že se na silnici I/11 u Třebechovic pod Orebem zdrží. Ředitelství silnic a dálnic tam rekonstruovalo křižovatku a stavělo podchod. Nyní už je hotovo a doprava se vrátila do normálu.

Šlo o křížení ulice první třídy z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí se silnicí druhé třídy, která vede dopravu do Krňovic, Bělečko a dál na Býšť. „Nejen díky novým odbočovacím pruhům se zvýší plynulost dopravy a hlavně bezpečnost pro odbočující vozidla z hlavní silnice v obou směrech,“ říká Richard Hora z hradecké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.   

V místě nové křižovatky vznikl i 17 metrů dlouhý podchod pro pěší a cyklisty. Jeho stavba byla rozdělala do dvou částí. V každé z nich bylo třeba zavřít jeden jízdní pruh silnice první třídy. Několik týdnů byl provoz veden kyvadlově pracovníky stavby nebo světelnou signalizací.  

Po celou dobu rekonstrukce byla uzavřena i křižovatka s Pardubickou ulicí do centra Třebechovic pod Orebem. Objízdná trasa vedla přes Běleč nad Orlicí, Svinary a Blešno. Za rekonstrukci křižovatky zaplatilo Ředitelství silnic a dálnic 37 milionů korun.  

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky křižovatka, I/11, Třebechovice pod Orebem, doprava, Hradecko, rekonstrukce, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Hradec Králové, Týniště nad Orlicí, Býšť, Bělečko, Krňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolem Třebechovic pod Orebem bez zdržení. ŘSD dokončilo novou křižovatku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.