Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Noční požár na Jičínsku zničil roubenku. Škoda se odhaduje na 1,2 milionu korun

V noci na středu 8. prosince hořela v Libuni na Jičínsku roubená chalupa. Během požáru se v objektu nikdo nenacházel, nedošlo tak k žádnému zranění. I přesto hasiči odhadují škodu na 1,2 milionu korun. Hasiči ve spolupráci s policií nyní zjišťují, proč k požáru došlo.

„Plameny zasáhly větší část objektu a už při příjezdu jednotek byl požár v pokročilé fázi,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Při dohašování museli hasiči rozebrat část střechy.  

Velitel zásahu musel během zásahu spolupracovat s energetiky. Během hašení musel být v obci vypnutý proud. Dodávku energie bylo možné obnovit až krátce před půlnocí. Kompletně se oheň podařilo uhasit až dvě hodiny po půlnoci. „Při dohašování ohnisek museli hasiči rozebrat část střešní konstrukce,“ dodala mluvčí. 

Vyšetřovatel hasičů a policie nyní zjišťují, proč v roubené chalupě začalo hořet. Celková škoda se vyšplhala na 1,2 milionu korun. Ochránit se podařilo majetek za tři miliony. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolné jednotky ze Sobotky, Libuně, z Libereckého kraje pak JSDH Rovensko pod Troskami a Lomnice nad Popelkou.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, Jičínsko, Libuň, roubenka, chata, hasiči, HZS, Královéhradecký, kraj, zásah, foto, noc, škoda, milion, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár na Jičínsku zničil roubenku. Škoda se odhaduje na 1,2 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.