Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravilo adventní trhy on-line. Mají pomoct řemeslníkům

Nová opatření a zákaz pořádání vánočních a adventních trhů se nejcitelněji dotklo Muzea východních Čech, které muselo svojí akci zrušit v den pořádání. I přesto se muzeum rozhodlo, že trhy uspořádá. Stejně jako v minulém roce se konají on-line. Kromě náhrady jde i o jistou pomoc trhovcům.

„Je to reálná prezentace řemeslných výrobců nejen z Královéhradeckého kraje. Naším cílem je podpořit tradiční řemeslníky, často nositele ocenění a nabídnout vám možnost nákupu prostřednictvím jejich webů a e-shopů,“ řekl ředitel muzea Petr Grulich

Virtuální tržiště obsahuje audiovizuální medailonky jednotlivých řemeslníků a zajímavosti o tradici jejich řemesla. Do on-line adventních trhů v Hradci Králové se zapojilo téměř 20 nositelů prestižních ocenění.  

K vidění je například modrotisk Jiřího Danzingera z Olešnice na Moravě, vánoční ozdoby ze skleněných perliček společnosti Rautis z Poniklé nebo tradiční košíkářství Zuzany Tilajcsikové z Veltrus na Mělnicku. 

Část tvorby řemeslníků najdou návštěvníci trhů v připojeném e-shopu. Několik vybraných produktů je možné zakoupit i v budově muzea na Eliščině nábřeží.  

K podobnému projektu Muzeum východních Čech přistoupilo i v minulém roce. Ani tehdy totiž nebylo možné tradiční adventní trhy uspořádat. Stejně jako letos bylo do on-line tržiště zapojeno zhruba 20 řemeslníků z regionu.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum východních Čech v Hradci Králové

Štítky Muzeum východních Čech, Hradec Králové, advent, trhy, kultura, online, internet, ČR, covid-19, koronavirus, alternativa, Advent v Hradci, Adventní kalendář, řemeslo, Petr Grulich, Královéhradecký kraj, Olešnice, Poniklá, okres Mělník, Veltrusy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravilo adventní trhy on-line. Mají pomoct řemeslníkům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.