Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na tachometru 180 kilometrů v hodině. Cizinci na drogách se snažili ujet policejní hlídce

V neděli odpoledne volal na linku 158 jeden z řidičů, který upozornil na agresivního řidiče Mercedesu, který jede po silnici I/33 z Jaroměře do Hradce Králové. Během chvilky se ho jedné z policejních hlídek podařilo najít. Jen co ho policisté vyzvali k zastavení, rozhodl se ujet. Na některých místech jel rychlostí přes 180 kilometrů v hodině. Honičku i zatčení obou cizinců zachytila služební kamera.

„Řidič nebezpečně přejížděl i přes plnou čáru. Tím ohrožoval sebe i ostatní účastníky silničního provozu,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. U Trotiny se rozhodl, že zkusí štěstí na vedlejších silnicích a odbočil směrem na Račice nad Trotinou.  

Nebezpečná honička skončila až v obci Velký Vřešťov, kde najel do slepé ulice. „Z auta vyskočili postupně dva muži, kteří se i přes uklouznutí a pádu na ledu dali na útěk,“ popisuje mluvčí. Řidiči se z místa podařilo utéct. Čtyřiapadesátiletého spolujezdce ke spolupráci přesvědčila až namířená střelná zbraň. Podrobil se dechové zkoušce, která ukázala 2,5 promile. 

Dvaadvacetiletého řidiče se podařilo najít o několik set metrů dál jiné hlídce. Ten dechovou zkoušku odmítl. Oba se podrobili orientačnímu testu na drogy. Výsledek byl pozitivní na kokain. „Mladší z mužů odmítl vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ dodává mluvčí. 

Oba cizinci jsou v policejní cele a vyšetřovatelé rozhodnou o právní kvalifikaci.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Jaroměř, Hradec Králové, I/33, policie, video, honička, cizinec, alkohol, drogy, ohrozil, agresivní, zbrań, Mercedes-Benz, Trotina, Račice nad Trotinou, Velký Vřešťov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tachometru 180 kilometrů v hodině. Cizinci na drogách se snažili ujet policejní hlídce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.