Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od ledna se v Hradci Králové změní harmonogram svozu odpadů. Cílem je větší efektivita a kvalita služeb

O optimalizaci svozu odpadů se v krajském městě mluví už víc než rok. Změna, ke které dojde od ledna, by měla zlepšit kvalitu služeb a zefektivnit celý proces svozu odpadů ve městě. Na vybraných místech hlavně v centru města dojde k posílení četnosti svozů.

Z důvodu nutnosti optimalizace svozu odpadů v Hradci Králové dojde od 1. ledna 2022 ke změně harmonogramu výsypu nádob. Týká se to popelnic, které jsou vyváženy od rodinných, případně bytových domů.„Tato změna by měla občanům města přinést zlepšení kvality služeb“, řekl ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek.

Na veřejných stanovištích dojde na některých místech k posílení svozů. Jde například o centrum města, kde se papír bude nově vyvážet až třikrát týdně. Naopak četnost svozu papíru jednou za čtyři týdny se týká projektu Třídíme v Hradci, tzn. popelnic, které se sváží od občanů žijících v rodinných domech. „Naší prioritou bylo zachovat svozové dny beze změny, ale v některých případech byla změna nevyhnutelná. Ta se může dotknout veškerých odpadů, které svážíme od rodinných domů. Jedná se o komunální odpad, papír, plasty a bioodpad“ dodává Hušek.

Cílem optimalizace je především vyšší efektivita svozu, rozšíření četnosti výsypu některých odpadů, podpora třídění využitelných odpadů a zvýšení kvality služeb pro obyvatele Hradce Králové.

Na stránkách technických služeb lidé najdou nový harmonogram svozových dní jednotlivých odpadů. Od prvního ledna bude také možné vyhledat svoz odpadů dle zadané ulice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, technické služby, odpad, svozy, efektivita, harmonogram, popelnice, služba, občan, rodinný dům, papír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od ledna se v Hradci Králové změní harmonogram svozu odpadů. Cílem je větší efektivita a kvalita služeb  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.